Oavsett vad du ska väga så har vi vågen

Att väga material och gods ska vara enkelt och snabbt. Hos Cowab hittar du industrivågar och annan mätutrustning för lager och industri. Våra vågar klarar tungt gods och finns i många olika varianter. En pallvåg används tillsammans med truck. Truckföraren kör in truckens gafflar i pallvågen och sen går det enkelt att väga hela pallen med tillhörande våg. Vi har färdidimensionerade U-vågar, men också pallvågar som går att fästa på gafflarna enskilt. Det finns också batteridrivna bänkvågar med räknefunktion. Vi har även rostfria bänkvågar som passar extra bra när hygienen är viktig.

Vi erbjuder även praktiska paketvågar med tareringsfunktion. Tareringsfunktion innebär att man har möjligheten att mäta innehållet i ett kärl, tex. kartong eller skål. Först mäter man vikten på kärlet sen häller/lägger man i det man vill väga och väger på nytt.

Med en så kallad kranvåg alternativt pallvåg kan du kombinera en truck med en våg. Kranvågen ”monteras” på truckgafflarna och man väger sedan godset med en separat display. Vi har många olika varianter av pallvågar, både E-formade men också U-formade kranvågar hittar du i vårt sortiment. Vi har även en kranvåg där man separat monterar vågen på enskilda gaffelben.

För att säkerställa att vågen mäter rätt kan man beställa en så kallad kalibrerad alternativt krönt våg. Då har leverantören ställt in vågen efter specifika instruktioner och regler och vågen är garanterad att väga rätt.