Vågar

Lagerhyllor hos Cowab

Organisera ditt arbete med bra lagerhyllor

KÖP HÄR

Oavsett vad du ska väga har Cowab rätt våg

När gods och pallar packas är det viktigt att de inte blir för tunga eller överskrider den tänkta belastningen eller volymen. Att väga material och gods ska dessutom vara snabbt och enkelt. Hos Cowab hittar du industrivågar, krönta vågar och andra mätinstrument av olika modeller som passar för olika verksamheter. I vårt sortiment finns bland annat:

Pallvåg & U-våg: används tillsammans med truck. Truckföraren kör in truckens gafflar i pallvågen för att sedan kunna väga hela pallen. De har stryktåliga konstruktioner för att klara av att användas i tuffa industriella miljöer. Vi har pallvågar som passar för såväl EUR-pallar som halvpallar.

Balkvåg: den här vågen är anpassad för vägning av gods med varierande längd, till exempel långgods, höbalar och pallar. Våra balkvågar har stryktåliga konstruktioner och tydliga LCD-displayer.

Kranvåg & hängvåg: en smidig våg som hängs på truckgafflarna och sedan hänger lasten på kroken då gafflarna lyfts. I vårt sortiment finns krokvågar, hängvågar och kranvågar med fjärrkontroll som förenklar användningen och ökar tryggheten då du kan styra vågen från ett säkert avstånd.

Golvvåg: utmärkt alternativ för tung vägning i industriella miljöer. Våra golvvågar har LCD-displayer som ger tydlig avläsning av vågresultaten och du kan välja mellan olika utföranden på vågplattformarna. Vi har dessutom kombinerade bords- och golvvågar.

Genomfartsvåg: även denna våg är anpassad för tung vägning av rullvagnar och pallyftare. För enkel hantering och pårullning ar våra genomfartsvågar försetts med ramp på en sida. Vi erbjuder också rostfria vågplattformar som är enkla att rengöra och kan användas inom blöta och industriella miljöer.

Vi har dessutom bordsvågar, bänkvågar, paketvågar och räknevågar. De är lämpliga för lägre vikter och ger noggranna mätresultat och de används ofta inom läkemedelsindustrin, i laboratorier, lager samt inom frakt- och logistikbranschen. Våra precisionsvågar finns i olika modeller och med varierande lastkapaciteter. Kika även på våra pallyftare med våg som ger snabb och enkel vägning direkt av pallar när du lyfter dem.

Krönta vågar och vågplattformar i rostfritt stål

Enligt lag så måste vågar som ska användas för att sälja varor till slutkonsumenter vara godkänd för just det ändamålet. Det innebär att du måste han EG-verifierad våg, även kallad krönt våg. Väljer du en krönt våg har den blivit testad och godkänd så att den väger rätt baserat på den geografiska zonen vågen ska användas i. Därför hittar du EG-verifierade balkvågar och pallvågar i vårt sortiment.

Utöver krönta vågar han vi även rostfria vågar i olika modeller som är särskilt användbara i exempelvis sjukvården, livsmedels- och fiskeindustrin. De rostfria vågplattformarna är lätta att rengöra samtidigt som de tål tuff hantering i krävande arbetsmiljöer. För att underlätta hanteringen och förenkla arbetet kring industrivågarna kan vissa av dem kompletteras med ramper.

Utforska vårt breda sortiment av industrivågar och EG-verifierade vågar. Behöver du hjälp att bestämma vilken våg som passar din verksamhet och behov bäst kan du alltid höra av dig till oss på Cowab. Vi finns på telefon, mejl och chatt.