Bandningsmaterial

Lagerhyllor hos Cowab

Organisera ditt arbete med bra lagerhyllor

KÖP HÄR

Emballeringsband för bandning av gods för säker transport & förvaring

När det kommer till säker och effektiv hantering av varor under transport eller förvaring är valet av bandningsmaterial avgörande. Vi har många olika typer av bandningsmaterial och emballeringsband i vår webbutik så att företag kan anpassa sina förpackningslösningar och bandningar för att möta specifika behov och säkerställa en problemfri logistikhantering.

Det finns många olika typer av förpackningsband och maskinband, men i huvudsak finns det fyra olika typer som man använder när man ska banda gods: PP-band, WG-band, PET-band och stålband.

PP-band: dessa band är en klassiker inom bandning och används av en mängd olika transportföretag och verksamheter. De är tillverkade av polypropylen som är både miljöneutralt och återvinningsbart. PP-band är väldigt kostnadseffektiva, lätta att arbeta med och används oftast för lätt till medeltungt gods.

WG-band: De här banden kallas även wellpappsgarnband, och är tillverkade av parallellimmade polyesterband. Banden är miljövänliga, slitstarka och har god hållfasthet. WG-band kan enkelt sträckas och är mycket skonsamma mot godset. De används ofta för att banda återvinningsbara förpackningar.

PET-band: Dessa band är gjorda av polyester och passar bra för att banda tyngre gods. PET-band, även kallade polyesterband, är starka och har hög spänning, vilket ger säker lastning. De är resistent mot väder och klarar varierande temperaturer.

Stålband: Med stålband får du exceptionell hållfasthet som ger säker bandning av tungt gods eller skarpa objekt. De är särskilt användbara när du behöver band med hög slitstyrka och låg töjning. Stålbanden är även mycket motståndskraftiga mot nötning och tål tuff hantering.

Spännen för säker och tillförlitlig förslutning

För att säkerställa en stadig och tillförlitlig förslutning av emballage är valet av plastspänne och metallspänne avgörande. Dessa spännen används för att säkra ändarna på bandningen och hålla godset säkert på plats. Plastspännen är enkla att använda, medan metallspännen erbjuder extra hållbarhet och säkerhet för tunga laster.

I vårt sortiment av bandningsmaterial hittar du också plomber och praktiska kantskydd av olika modeller och material. Med hjälp av kantskydd för spännband kan du skydda godset från stötar, skador och att förpackningasbanden skaver på kartongen eller lådan under transporten. Du kan läsa mer om kantskydden på våra produktsidor.

Att välja rätt emballeringsband är avgörande för en smidig och effektiv förpackningsprocess. Oavsett om det är för manuell eller maskinell bandning, plast- eller metallspännen, finns det en mångfald av alternativ att utforska för att möta specifika krav och säkerställa att varorna når sitt mål i optimalt skick. Du kan enkelt beställa bandningsmaterial direkt i vår webbutik eller genom våra kollegor på kundtjänst – de finns på telefon, mejl och chatt.