Bandningsverktyg

Lagerhyllor hos Cowab

Organisera ditt arbete med bra lagerhyllor

KÖP HÄR

Bandningsverktyg för enkel bandning av gods och pallar

Med hjälp av rätt bandningsverktyg kommer arbetet på lagret och packningsprocessen bli effektivare, snabbare och mer ergonomiskt. Därför är det viktigt att välja rätt bandningsverktyg för just din verksamhet. På Cowab erbjuder vi ett brett sortiment av bandningsapparater för både manuell bandning och maskinell. Dessa verktyg spelar en central roll inom just förpackningsindustrin och finns i olika varianter för att möta olika behov.

Smidiga bandningsapparater

Vi har olika typer av bandningsverktyg och bandsträckare som passar för olika behov och olika band (PP-, WG-, PET- och stålband). De olika bandningsapparaterna har även olika funktioner för att du ska hitta den som passar din verksamhet allra bäst. Oavsett om du behöver en bandare för manuell bandning eller en automatisk modell har vi det du letar efter – du hittar manuella bandsträckare och batteridrivna bandningsverktyg i vår webbutik.

Bandningsmaskiner för ett smidigt arbetsflöde

Vi har bandningsmaskiner med olika grader av automatisering: semiautomatisk, automatisk och helautomatisk. Gemensamt för alla tre varianter är att de kommer göra din bandningsprocess enklare och snabbare.

Semiautomatiska bandningsmaskiner passar perfekt för verksamheter med små till medelstora volymer av gods som behöver förpackas och bandas. De ger en balans mellan automatisering och manuell kontroll. På en halvautomatisk bandningsmaskin lägger du kartongen som ska bandas på maskinens arbetsyta och sedan startar du bandningsprocessen själv. Maskinen stramar åt bandet och förseglar det, sedan skär du av det för hand.

Automatiska bandningsmaskiner är kärnan i högvolymförpackning. Dessa avancerade maskiner erbjuder enastående hastighet och precision, vilket är idealiskt för företag med omfattande förpackningsbehov. En automatisk bandningsmaskin har funktioner som minimerar arbetsinsatsen och samtidigt ökar produktiviteten genom att snabbt och exakt banda kartongen, lådan eller förpackningen. Du lägger även här kartongen på arbetsytan, startar bandningsprocessen och sedan spänner, svetsar och skär maskinen bandet. Då bandningen sköts automatiskt kommer du ha händerna fria, och på så vis an du enkelt kryssbinda kartongen om du vill.

Helautomatiska bandningsmaskiner passar också för verksamheter med höga volymer av gods och kartonger som måste bandas – och kommer hjälpa er spara värdefull tid i arbetet. På en helautomatisk bandningsmaskin startar bandningen direkt när du lagt kartongen på arbetsytan och sensorer känner av kartongen. En tryckpress går ner när kartongen är i rätt position och håller fast den under bandningen.

Utöver alla bandningsapparater har vi även bandsaxar, avrullare för band och strapstänger som alla förenklar arbetet. På våra produktsidor kan du läsa mer om alla produkter vi har att erbjuda.

Har du frågor och funderingar kring våra bandningsmaskiner och bandare får du gärna höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna att hitta det bästa alternativet som förbättrar just ditt arbetsflöde för packning och bandning! Du når oss på telefon, mejl och chatt.