Verkstadsinredning & Verkstadsutrustning

Vägghängda verktygsskåp hos Cowab

Vägghängda verktygsskåp för optimal förvaring

KÖP HÄR

Professionella produkter för verkstad och industri

Med rätt arbetsredskap och produkter för verkstad skapar du både god produktivitet och bra ergonomi på arbetsplatsen. Att inreda verkstaden korrekt är viktigt och kräver eftertanke. Cowab har många produkter för att skapa den ultimata verkstaden. Viktiga komponenter är våra ringnyckelhållare, kroksatser, hylsnyckelsatser eller en rejäl verktygstavla. Låt dem sätta grunden för vilka förvaringsskåp för verkstad, arbetsbänkar eller större verktygsvagn du behöver. I vårt breda verkstadssortiment hittar du snabbt och enkelt de alternativ som bäst passar din arbetsplats.

Dagens verkstadsarbete ställer som sagt många höga krav: allt från funktionalitet och bra material till hjälpmedel för att undvika monotont och slitande arbete. Med till exempel våra höj- och sänkbara arbetsbänkar får du möjlighet att anpassa ställning under dagens arbetspass. Variation vid arbetsstationen i verkstad med fokus på god ergonomi höjer både produktiviteten och sänker risken för arbetsrelaterade förslitningsskador. Där kan en avlastande arbetsmatta eller ergonomisk sadelstol vara perfekta komplement.

Även val av bänkskivor på arbetsbänkar för verkstad spelar stor roll. Till exempel är en hård ekskiva allround och tål tuffa tag, om du jobbar med montering kanske en bänkskiva i vinyl är att föredra och om du ska svetsa eller jobba med eld passar en bänkskiva i galvaniserat stål bäst. Förutom skivan behöver du ha maxbelastningen i åtanke, och den behöver vara anpassad till produkterna du kommer att lägga på arbetsbordet.

Flera arbetsbänkar för verkstad är höj- och sänkbara och vissa kommer på hjul för att du ska kunna ha den nära dig hela tiden. Genom att kombinera arbetsbänken med en underhylla får du en optimal funktion av både förvaring och arbetsyta. Du sparar ordentligt på kroppen genom att variera din arbetsställning ofta, vilket tål att påpekas flera gånger. Oavsett om du jobbar vid ett konstruktionsband eller framför en montörsvagn. I Cowabs breda sortiment hittar du snabbt de alternativ som behövs för att skapa en flexibel och effektiv verkstad och arbetsplats.

Platsvinnande förvaring

I en verkstad är det ofta trångt om utrymme. Med våra flexibla lösningar kan du nästan skräddarsy din verkstad. Vi har praktiska verkstadsskåp och verktygshurtsar som utnyttjar utrymmet maximalt. Tänk på att många av våra verkstadsbänkar, arbetsbänkar och skåp kommer på hjul vilket gör det enkelt att flytta dem i verkstaden. I verkstad och industri är det ofta dammigt och det kan vara svårt att hålla rent. Genom att förvara dina maskiner och verktyg i ett verktygsskåp förhindrar du att de blir smutsiga och livslängden blir betydligt bättre. Som ett plus vet du att du alltid har rätt sak på rätt plats. Många av våra verkstadsskåp går att få med lås och huvudnyckel för ökad säkerhet. Våra verkstadshurtsar är av professionell kvalitet, ofta med lådor som går att dra ut 100% och av kvalitetsplåt. En verkstadshurts är optimal för att förvara verktyg och verktygssatser.

Använder du verktygen konstant kan det vara bra med verktygstavlor och krokar som antingen kan hängas på väggen eller på arbetsbänken som gör det lättillgängligt. Använd flera varianter av krokar och tillbehör för att anpassa tavlan till dina användningsområden. Vill du alltid ha verktygen och maskinerna nära till hands så finns det också verktygsvagnar och arbetsbänkar på hjul som gör det riktigt smidigt att få jobbet gjort. Utan spring och letande skapas effektivitet!

Skydda elektroniken mot urladdning

Att förhindra ESD är mycket viktigt när man jobbar med elektronik och det görs med antistatiska produkter. ESD kan förstöra produkter vid minsta stöt. Läs professionella men enkla tips i bloggen för att förhindra ESD och antistat. Hos Cowab hittar du ett stort utbud av ESD-produkter, som till exempel arbetsbänkar, arbetsstolar och vagnar.

Kompressorer och slangar

Förutom arbetsställning så är såklart verktygen och maskinerna du jobbar med av största vikt för att arbetet ska bli bra utfört. Här hittar du till exempel kompressor i en mängd olika storlekar och med funktioner för att anpassas till ditt arbete med tryckluft. Till kompressorer kommer en lång rad olika tillbehör och munstycken som kommer att underlätta betydligt i din vardag. Allt för att du ska kunna arbeta effektivt. Förutom stora maskiner erbjuder vi handverktyg och verktygssatser som måste finnas i alla verkstäder. I stora byggnader brukar det också underlätta med bra förlängningssladdar, grenuttag och skarvsladdar, eftersom det inte helt sällan är lång till närmaste eluttag. I sortimentet hittar du också vattenslangar, slangvindor och högtryckstvättar för enkel rengöring av bilen, altanen, uppfarten, staketet eller fasaden.

Missa inte dessa kategorier

ArbetsbänkarArbetsstolarVerktygstavlor