GDPR

På Cowab AB har vårt mål alltid varit att bygga långvariga kundrelationer. För oss är det viktigt att våra besökare och kunder litar på oss. Vi tar vår datasäkerhet på största allvar och skulle aldrig dela med oss av vår kundinformation till ett annat företag.

I policyn förklarar vi hur vi samlar in och använder personlig information. Vi förklarar även hur du kan begära ut, ändra eller ta bort din personliga information. Våra processer och IT-system följer de linjer som är bestämda i den nya lagen GDPR, Dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25e maj 2018.

Kontaktinformation för kunder, vilka uppgifter samlar vi in och varför?

När du som kontaktperson åt ett företag handlar hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, mailadress och telefonnummer. En privat person uppger oftast också sin hemadress. Vi använder den här informationen primärt för att kunna ge dig en bra kundupplevelse, tex. genom att bättre presentera vårt sortiment, orderläggning, leverans och även vidareutveckling av vårt erbjudande och IT-processer. När vi har kontakt med en kund så dokumenterar vi kommunikationen. Observera att kontakten med dig som kund kan ske via flera olika medier tex. telefon, mail, chat, fysisk kontant och digitala medier.

Ansvarig för personuppgifterna som samlas, in vem är det?

Personuppgiftsansvarig är vi, Cowab AB (publ), 556425-3119, 187 66 TÄBY. Behandling av uppgifterna kan ske av oss eller av någon av våra samarbetspartners. 

Vilken information samlar vi in, till vilket ändamål och hur länge lagras informationen?

Vi samlar in information för att (1) för att hantera beställningen, (2) för att hantera bokningar av tjänster, (3) för att kunna presentera relevant sortiment och produktrekommendationer, inspiration och andra relevanta aktiviteter och anpassade nyheter samt utskicka av kataloger, (4) för att kunna utvärdera, utveckla och förbättra vårt produkt och tjänsteerbjudande, våra digitala och analoga kanaler samt ITsystem

1. Information för hantering av beställningar

Det här fallet av informationsinsamling behandlar leverans (inklusive avisering och kontakter rörande leveransen) och hantering av reklamations- och garantiärenden. För företag innefattar detta kontaktuppgifter till företagskunder såsom ansvarig medarbetares namn, e-postadress hos företaget samt telefonnummer. För privatpersoner samlar vi in kontaktuppgifter till privatkunder såsom namn, e-postadress, adress och telefonnummer.


2. Information för bokningar av tjänster

Det här fallet av informationsinsamling behandlar bokning av montering och hemleverans/inbärning. För företag innefattar detta kontaktuppgifter till företagskunder såsom ansvarig medarbetares namn, e-postadress hos företaget samt telefonnummer.

För privatpersoner innefattar det kontaktuppgifter till privatkunder såsom namn, e-postadress, adress och telefonnummer.

Laglig grund: För att kunna fullgöra köpeavtalet. Informationen lagras och bearbetas både genom rättsligt stöd av ett bindande avtal och/eller berättigat intresse.

Lagringstid:

Företag/Kundkontaktinformationen: Tidsperioden för datalagring är baserad på hur ofta våra kunder handlar hos oss och den garantitid som våra produkter har (minst 3 år -max 30 år). Kundkontaktinformation sparas i upp till 4 år, och därefter anonymiseras den. Denna process sker månadsvis. Kundkontaktinformation som är äldre än 4 år med öppna saldon kommer att vara orörd och utvärderas för anonymisering igen nästa morgon.

För privat personer: Till dess att vårt åtagande gentemot dig som konsument och dess beställning är genomförd (levererad, betalad, reklamations- och även garantiperioden är över, och därefter i max 36 månader.

3. För att kunna presentera relevant sortiment och produktrekommendationer, inspiration och andra relevanta aktiviteter och anpassade nyheter samt utskicka av kataloger

Baserat på de uppgifter vi samlar in (t.ex. köphistorik, ålder, kön och angivna preferenser) gör vi en analys på företags och individnivå som kan resultera i att du sorteras in i en kundgrupp (s.k. kundsegment eller branschtyp) eller får en unik profil. Insikterna från analysen ligger till grund för dina personliga och relevanta erbjudanden. Denna information används sedan som underlag vid skapandet av olika marknadsaktiviteter, såsom e-post, digitala annonser i samtliga medier.

För detta samlar vi in Namn, Användarnamn, Kön, Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer), Bostadsort/bolagsort
Köphistorik, Köp- och användargenererade data (t.ex. klick- och besökshistorik på vår hemsida och i de medier som är i direkt relation med våra digitala kanaler såsom; Google, Bing, Sociala medier, digitala nätverk för annonser samt våra egna och externa kundundersökningar).

Laglig grund: Berättigat intresse Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra vårt erbjudande, våra kanaler och IT-system. Laglig grund för att kunna skicka ut ett nyhetsbrev. Informationen lagras och bearbetas genom rättsligt stöd av ett bindande avtal.

Lagringstid:
Företag/Kundkontaktinformationen: Tidsperioden för datalagring är baserad på hur ofta våra
kunder handlar hos oss och den garantitid som våra produkter har (minst 3 år -max 30 år).
Kundkontaktinformation sparas i upp till 4 år, och därefter anonymiseras den. Denna process sker
månadsvis. Kundkontaktinformation som är äldre än 4 år med öppna saldon kommer att vara orörd och
utvärderas för anonymisering igen nästa morgon.
För privat personer: Till dess att vårt åtagande gentemot dig som konsument och dess beställning är
genomförd (levererad, betalad, reklamations- och även garantiperioden är över, och därefter i max 36
månader.

4. För att kunna utvärdera, utveckla och förbättra vårt produkt och tjänsteerbjudande, våra digitala och analoga kanaler samt ITsystem

Utveckling av vår hemsida och dess funktioner såsom; användarvänlighet, information, och produktpresentation och funktioner kopplat till ex. mina sidor. Bidra till att säkerställa våra logistiska processer och prognoser för lagerhållning. Bidra till att skapa underlag för våra IT-system i syfte att generellt höja säkerheten för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Bidra till utveckling av vårt sortiment baserat på de uppgifter vi samlar in (tex. Köphistorik, storlek på företag, kundsegment och geografiskt

läge) sorteras in sedan i olika branschtyper och kundkategorier. Datan används sedan till analyser för företagsutveckling.

Det vi samlar in är korrenspondens och feedback avseende våra tjänster, produkter och service. Information om hur du har inteagerat med oss. Anonymiserad data: (tex. Klick och besökshistorik) – telefonsamtal och chattkonversationer. Teknisk data rörande enheter som används och dess inställningar (tex. Domän, enheter, webbläsarinställningar, operativsystem.

Laglig grund: Berättigat intresse Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra vårt erbjudande, våra kanaler och IT-system

Lagringstid:

Företag/Kundkontaktinformationen: Tidsperioden för datalagring är baserad på hur ofta våra kunder handlar hos oss och den garantitid som våra produkter har (minst 3 år -max 30 år). Kundkontaktinformation sparas i upp till 4 år, och därefter anonymiseras den. Denna process sker månadsvis. Kundkontaktinformation som är äldre än 4 år med öppna saldon kommer att vara orörd och utvärderas för anonymisering igen nästa morgon.

För privat personer: Till dess att vårt åtagande gentemot dig som konsument och dess beställning är genomförd (levererad, betalad, reklamations- och även garantiperioden är över, och därefter i max 36 månader.

Vilka rättigheter har du gällande dina egna uppgifter, vad kan du ta bort och vad går att ändra?

I vårt mål att skapa långvariga kundrelationer är det viktigt för oss att du som kund enkelt begära ut den information vi har lagrat om dig, ett s.k. registerutdrag. Detta gör du enkelt genom att fylla i dina uppgifter på cowab.se/gdpr. För att säkerställa att vi lämnar ut korrekt information till rätt person behöver vi en kopia på ditt pass alternativt körkort.

Du har även rätt att begära att vi tar bort all din information, s.k. Rätt till radering. Vänligen observera att företagskunder kontakuppgifter ses över och anonymiseras efter 4 år om ingen transaktion har skett under 4 år. För privatpersoner gäller samma process förutsatt att alla åtaganden mellan Cowab och privatpersonen är avslutade. Radering begär du enkelt vi cowab.se/gdpr eller genom att kontakta oss. Glöm inte att bifoga en kopia på ditt körkort/pass.

Om du endast vill ändra dina kontaktuppgifter, eller till exempel avsäga dig marknadskommunikation såsom nyhetsbrev osv. kan du göra detta via Mina sidor på vår hemsida. Du kan även ringa oss på 08-544 403 70.

Om webbplatsens sekretesspolicy

Denna sekretesspolicy gäller endast cowab.se och inte webbplatser som ägs av tredje part. Länkar på Cowab.se som går till andra webbplatser har sin egen sekretesspolicy. Du bör alltid läsa sekretesspolicyn på webbplatsen du besöker.

Vi är medlemmar i Svensk Distanshandel och certifierade med Trygg E-handel som innehåller en rad bestämmelser för att du som kund ska känna dig trygg.

Javascript på cowab.se

Cowab.se innehåller Javascript. Javascript är en kodteknik som används för att förbättra upplevelsen på vår webbplats. Tekniken behövs för att kunna visa bilder korrekt att till exempel menyer och formulär också fungerar korrekt. Tekniken används även vid hämtning och sortering av information (tex. via formulär).

Cookies på cowab.se

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Det finns två olika sorters cookies. Den ena kallas för sessions-cookies och den cookien ”lever” endast så länge som du är inne på Cowab.se. När du stänger ner vår sida försvinner cookien. En session-cookie används till exempel när du fyller i ett formulär. Dina uppgifter sparas temporärt och om du går tillbaka ett steg och sen tillbaka så finns informationen kvar. På detta sätt så slipper du fylla i samma information igen. Vänligen observera att din personliga information i cookien försvinner när du stänger ner webbläsaren.

Den andra typen av cookie lagras under längre tid i din webbläsare. Även denna cookie har samma syfte som session cookien, den ska underlätta din upplevelse. Exempel på detta kan vara din varukorg, en sparad önskelista eller när du gjorde din senaste inloggning. Det är alltså enbart för att du inte ska behöva fylla i sådant på nytt nästa gång du besöker hemsidan.

Våra cookies hjälper oss även med att skapa tillförlitlig statistik över våra besöksflöden. Denna information använder vi för att förbättra upplevelsen för dig som kund. Cowab.se använder primärt Google Analytics som analysverktyg men även andra verktyg kan användas. Dessa verktyg är tjänster som kan använda cookies. Vi använder även cookies för att kunna erbjuda mer relevanta annonser. I dessa fall hanteras cookies av 3e part som till exempel Google och Facebook. Google erbjuder möjligheten att inte visa vissa annonser: https://www.google.com/settings/ads

Våra cookies är alltså tänkta att underlätta för både dig som besökare och för oss. Du godkänner att vi använder oss av cookies på hemsidan genom att klicka i en box. Läs mer om cookies på post- och telestyrelsens webbplats.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

I vissa fall måste vi dela med oss av dina personuppgifter. När vi gör detta blir företaget ett s.k. personuppgiftsbiträde för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:

1) Transporter (logistikföretag och speditörer).

2) Betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer).

3) Marknadsföring (print och distribution, sociala medier, mediebyråer eller reklambyråer).

4) IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra ITlösningar).

De tillfällen då personuppgifter delas med företag (personuppgiftsbiträden) så sker detta endast för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden till dig som kund. Tex. att leverera en vara eller lojalitetsprogrammets medlemsvillkor. Vi kontrollerar alltid personuppgiftsbiträdet att de kan lämna tillräckliga garantier för att dina personuppgifter ska hanteras korrekt. Vi har alltid skriftliga avtal med våra personuppgiftsbiträden där de garanterar säkerheten för de personuppgifter de behandlar.

I vissa fall kommer vi att vi dela dina personuppgifter med företag som är Självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas. Självständiga personuppgiftsansvariga som vi delar dina personuppgifter med är:

1) Statliga myndigheter (polisen, skatteverket eller andra myndigheter) om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott.

2) Företag som ombesörjer allmänna varutransporter (logistikföretag och speditörer).

3) Företag som erbjuder betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer). När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vårt mål är att alla kundkontaktsuppgifter ska behandlas inom EU/EES. Våra egna IT-system är alla förlagda inom EU/EES. Vid vissa tillfällen, tex. vid systemmässig support, underhåll och utveckling kan vi dock vara tvungna att flytta informationen till länder utanför EU/EES om ett personuppgiftsbiträdeantingen själv eller underleverantör lagrar information utanför EU/EES. Biträdet får i dessa fall endast ta del av den information som är relevant för ändamålet. Oavsett i vilket land dina kundkontaktsuppgifter behandlas vidtar vi alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att skyddsnivån är densamma som inom EU/EES.

Hur skyddas dina personuppgifter?

Vi tar väldigt seriöst på att skydda dina personuppgifter. Vi använder IT-system för att skydda kundkontaktuppgifter och det är endast personer som faktiskt behöver behandla uppgifterna som får tillgång till dem.

Hur får jag veta mer om GDPR och Datainspektionen?
Datainspektionen är ansvarig för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen, och den som anser att ett företag hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på cowab.se
Läs mer om GDPR på Datainspektionens hemsida

Vi använder cookies och liknande teknologier för att kunna erbjuda dig en fantastisk användarupplevelse samt skräddarsydd service och funktionalitet. Data från din interaktion med vår sajt kan därför komma att delas med våra partners för att personalisera annonser och annat innehåll på internet. Genom att klicka "Jag accepterar" godkänner du vår cookiepolicy. Läs mer om cookies här.