Arbetsstolar

Arbetsstolar för dig med höga krav på kvalitet

En bra arbetsstol är mycket viktigt för arbetsmiljön. Vid val av arbetsstol måste man tänka på ergonomin och vilka moment man ska utföra när man sitter. En arbetsstol till skillnad från en kontorsstol har andra behov. Om kemikalier används i verkstaden måste till exempel sitsen kunna klara av det utan att förstöras. Till exempel kan en höj- och sänkbar pall vara mycket smidig i verkstaden. En klinikstol har oftast en vit sittkudde och går att spritas av. Underdelen, för maximal hygien ska vara gjord av rostfritt stål. Klinikstolar används av till exempel tandläkare och läkare.

Sadelstolen - som det hörs på namnet - är formad som en sadel. Utformningen gör att personen som sitter på stolen måste ha en bra hållning och på så sätt skapar en bra ergonomi. Sadelstolar brukar ofta användas av frisörer och har blivit allt vanligare i verkstäder och på kontor.

Det finns många olika varianter av den populära åkstolen, även kallad taburett. En åkstol med tillhörande verktygshylla kan användas i bilverkstaden eller inom industrin. En vanlig åkpall kan med fördel användas på tex. ett dagis eller annan miljö där personalen behöver en temporär avlastning.

Gemensamt för alla arbetsstolar är att det sätts stora krav på hållbarhet och kvalitet. Alla Cowabs stolar är gjorda för professionell hantering.

Missa inte dessa kategorier

Verkstadsskåp