Trappkärror

Trappkärra och trappvagn

Det kan vara en obehaglig och jobbig upplevelse att ta sig upp- och nerför en trapp när man har en massa gods och varor. Det är inte ovanligt att man använder en vanlig pirra för att försöka rycka och stöta upp varorna – med en trappkärra slipper du det! En trappkärra eller trappirra är speciellt utvecklad för att tackla just den uppgiften. Tack vare glidskenor och tre hjul på var sida om kärrans ram blir trappen inget problem. Glidskenorna ser till att trappvagnen glider lätt över trappstegen, medan hjulen är utformade för att ta emot och dämpa stötar. Ryck och stötar är varken bra för din rygg eller innehållet i lådorna. En trappkärra är därför ett smart och ergonomiskt val som gör ditt arbete mer effektivt.

Användarvänliga trappkärror

Våra trappkärror är väldigt användarvänliga tack vare deras ergonomiska handtag och kraftiga material som tål stötar. Vissa kärrors körhandtag har smarta funktioner såsom klämskydd som är placerade på ett sätt så att du kan inta en ergonomisk arbetsställning när du använder trappvagnen. Vi har även trappirror med bygelhandtag som gör det enkelt för dig att tippa pirran bakåt medan du kör den.

Tillbehör och utrustning till trappkärror

Vi rekommenderar att du tittar igenom vilken annan utrustning du kan tänkas behöva när du ändå ska införskaffa en ny trappkärra. Behöver du en lastramp? I vårt sortiment kan du hitta små lastramper som är enkla att bära med sig när du vet att du kommer behöva den. Du kan även hitta en liten, perforerad tröskelbrygga som ger dig en fin passage över mindre hinder såsom sladdar och trösklar. En avlastningsmatta är perfekt för dig som står mycket och vill minska slitage på kroppen.

Välj en trappvagn med rätt belastningskapacitet

Hos oss hittar du både magasinkärror för mindre gods och varor, och trappvagnar som klarar tyngre gods. Du kan till exempel hitta en praktisk och lätt trappkärra i aluminium som klarar en belastning upp till 150 kg. Starka och stabila trappkärror med stålkonstruktion kan klara av belastning upp till 200 kg. Vissa modeller har en nedfällbar lastplatta och en liten fast lastplatta.

Vi rekommenderar att du tänker igenom vilka krav du har på trappkärran och vilka behov du har innan du beställer din nya kärra. Du får gärna kontakta oss om du har frågor eller funderingar om våra trappkärror – vi har lång erfarenhet och specialistkunskap så vi kan hjälpa dig hitta den rätta trappirran för dig och din arbetsplats.