Lyftbord & Lyftvagnar

Hydrauliska lyftbord och saxlyftar för verkstad och industri

Cowabs lyftbord och lyftvagnar till verkstad och industri är utmärkta hjälpmedel för en ergonomisk arbetsplats. Våra höj- och sänkbara bord och vagnar med hydraullyft finns i flera olika utföranden, där du enkelt hittar de alternativ som passar dina behov. Lyftvagnarnas modeller varierar, så även möjligheterna att justera arbetshöjden på borden. Cowabs elektriska lyftbord finns med enkel-, dubbel- och trippelsaxar – med maximal lyfthöjd på drygt fyra meter upp i luften. Våra mångsidiga och lätthanterliga lyftbord har även kapacitet att gå väldigt lågt, vilket är nog så viktigt på många arbetsplatser i tyngre industrimiljö. De lågbyggda borden är nödvändiga då till exempel större maskiner behöver rullas upp på lyftvagnen och kan hantera riktigt stora gods, då de tål en maxbelastning på upp till hela sex ton. Med Cowabs lyftbord och lyftvagnar till industri skapar du en arbetsplats med både stryktåliga och ergonomiska produkter.

Genom att lyftbordet går att höja och sänka så skapar du enkelt en bra arbetsställning som bidrar till god ergonomi. Ett traditionellt lyftbord består av en plattform, oftast rektangulär, men finns även i så kallade E- och U-format. Ett underrede med en hydraulisk saxlyft. Saxlyften är den anordning som höjer och sänker lyftbordet. Bordet är oftast försett med säkerhetsanordningar för att förhindra klämskador.

Vid köp av elektriskt lyftbord bör du fundera över vad saxlyftbordet ska användas till och vilken arbetshöjd bordet behöver kunna nå. De olika modellerna varierar extremt mycket i vertikal led, med enkelsaxar som lyfter 72 cm, dubbelsaxar och till och med trippelsaxar för att komma riktigt högt upp, ända till 4,5 meter inom vårt sortiment. Ibland är det inte lyfthöjden som är avgörande, utan istället hur lågt ner lyftbordet kan gå för att till exempel kunna rulla upp en vagn eller maskin på lyftbordet. Till det behövs det ett lågbyggt lyftbord, vilket vi självklart också har i sortimentet. Maxbelastningen är av yttersta vikt att hålla koll på för att minimera risker. Vi erbjuder lyftbord med maxbelastning på upp till 6 ton.

I en del verkstäder behöver man kunna komma in under lyftbordet för att meka med produkten på lyftbordet underifrån. Då behöver du ett E-bord eller U-bord för enkel åtkomst. Utöver att användas inne i verkstaden och industriområdet kan ett lyftbord, även kallat hydraullyft, användas vid kajplatser där det råder stor skillnad mellan kaj och golv.