Pallyftare & Gaffellyftvagnar

Pallyftare ger smidig transportering av produkter på pall

Pallyft går under många olika namn. Handtruck, palltruck, gaffelvagn, gaffellyftvagn, pallvagn och palldragare är alla populära namn för en pallyftare. De är gjorda för enkel transport av EUR-pallar och kan användas även av de som saknar truckkort. EUR-pall är en svensk uppfinning (även kallad SJ-pall) och har blivit standard i Europa. En standard gaffellyftvagn är försedd med gafflar som är 1150 mm långa. I vissa fall behöver man endast hantera halvpallar och då fungerar det om gafflarna är 800 mm långa. Vi på Cowab har sålt många pallyftare genom åren och hos oss hittar du ett stort utbud av pallyftare och gaffellyftvagnar.

Om godset behöver vägas så har vi varianter av med inbyggd våg. Vågen kan vara praktisk då man snabbt får reda på hur mycket godset väger men också om pallyftare klarar av att lyfta upp godset. Om tungt gods behöver lyftas upp rekommenderar vi en lagertruck.

En pallyftare för lyft och transport är ett praktiskt hjälpmedel på många arbetsplatser. Cowabs sortiment av lyftare för hantering av gods och varor på pall är riktigt brett, där du snabbt och enkelt väljer de utföranden som passar bäst på din arbetsplats. Våra pallyftare är lättmanövrerade, har bred styrvinkel och är med gummiklädda handtag bekväma vid användning. Utöver traditionella pallyftare har vi även lyftare för utomhusbruk, som byggarbetsplatser eller inom jordbruk. Med justerbart gaffelavstånd kan terränglyftaren lyfta både pall och annat gods av mer udda form. Cowab har pallyftare som passar perfekt för lyft och transport på din arbetsplats.

Vilka hjul ska man välja till pallyftaren?

Något som man inte alltid tänker på när man ska köpa en pallyft är vilka hjul man ska använda. I huvudsak finns det tre olika sorters hjul nylonhjul, polyuretanhjul och gummihjul. Nylonhjul används för tunga laster på hårda och framförallt jämna golv. Nylonhjul är mycket lättrullande. Polyuretanhjul används när golvytan är mer ojämn till exempel på lastbilsflak. Gummihjul delar många av polyuretanhjulens fördelar men är extra mjuka och ytterligare förlåtande på ojämna underlag.

Utöver att välja rätt hjul så bör man även tänka på hur många hjul i framkant man behöver på gaffellyftvagnen. Ett hjul används vid hantering av lättare laster på jämnt underlag. Två hjul används vid tyngre laster på ojämna golv. Viktens fördelas bättre och slitaget blir mindre på golvet. Två hjul lämpar sig även om man har trösklar och ramper på lagret.