Pallyftare & Gaffellyftvagnar

Ta hjälp av ett kraftfullt lyftbord vid tunga lyft

SE UTBUDET

Pallyftare för lager, butik och industri

En pallyftare används för att lyfta och flytta pallar och kommer med olika typer av hjul beroende på den yta den ska användas på. Oavsett om du letar efter en kompakt liten pallyftare för trånga utrymmen och lager eller en extra lång palldragare, hittar du det i Cowabs omfattande sortiment. Våra pallyftare används av professionella företag över hela landet och inom många olika branscher. En pallyft kräver ingen form av certifiering och den är enkel att använda, vilket gör den självklar på vilket lager som helst.

Välj rätt palldragare

Förutom de klassiska pallyftarna erbjuder vi också elektriska palldragare med elektrisk drift för lyft och hjul. Behöver du en rostfri pallyftare med eller utan saxlyft finns även det. En höglyftande palldragare är perfekt för dem som ska plocka direkt från pallen eller använda pallen som ett arbetsbord. En gaffellyftvagn kan till exempel användas på en plocklinje. Vi säljer också märken som BT pallyftare, till exempel BT Pro Lifter och BT pallyftare med våg. Om du ska använda palltrucken utomhus på ojämn terräng kan du använda en terränggående pallyftare med stora hjul, den tar sig fram på de flesta platser.

Längden på pallyftaren

En standard handtruck eller gaffellyftvagn har gafflar som är 1150 mm långa. Dessa är avsedda för vad vi kallar en euro-pall, men om det är trångt om plats eller om du främst ska lyfta en halvpall kan du välja en liten pallyftare, även kallad butiksgaffelvagn. Om du behöver flytta extra långa varor finns det långa palldragare med gafflar från 1500 mm till 2500 mm.

Vilka hjul ska du välja till din palldragare?

Många tänker inte på valet av hjul när de ska köpa en pallyftare. Huvudsakligen finns det tre olika typer av hjul: nylonhjul, polyuretan-hjul och gummihjul. Nylonhjul används för tung last på hårda och jämna golv, de rullar mycket lätt men är inte lämpliga på ojämnt underlag eller utomhus. Polyuretanhjul används där golvytan är mer ojämn, till exempel på lastbil. Gummihjul har många av polyuretanhjulens fördelar men är extra mjuka och dämpande på ojämna ytor. Dessutom är gummihjul ljudisolerande, vilket kan vara viktigt på arbetsplatser där man behöver minska ljudnivån.

Väga gods och varor på pallyftaren?

Om pallen måste vägas har vi flera palldragre med inbyggd våg. Vågen kan vara praktisk eftersom man snabbt kan ta reda på hur mycket godset väger, både i förhållande till transportkapacitet eller om man säljer varor efter vikt. Om du ska lyfta tungt gods rekommenderar vi dock att du använder en lagertruck.

Oavsett vilken pallyftare du behöver kan du enkelt beställa den i vår webbutik. Om du behöver hjälp med att välja rätt palldragare för just ditt företag är vi tillgängliga via mejl, telefon och chatt för att hjälpa dig.