Pallyftare & Gaffellyftvagnar

Påkörningsskydd på Cowab

Säkra lagret med påkörningsskydd

KÖP HÄR

Pallyftare ger smidig transportering av produkter på pall

Pallyftar har många namn – handtruck, gaffellyft, palltruck, palldragare, gaffellyftvagn och pallvagn är några av dem. Våra pallyftare är gjorda för att förenkla lyft och förflyttning av EUR-pallar (SJ-pallar), och du behöver inte ha truckkort för att få använda dem. EUR-pallar är standardpallar som används för transport i Europa. En enkel gaffellyftvagn har två gafflar som är 1150 mm långa, och de kans användas på de flesta pallar. Du som hanterar halvpallar i ditt arbete klarar dig med en palldragare med 800 mm länga gafflar. Vi på Cowab har sålt många pallyftar och palltruckar genom åren och har ett brett sortiment som du kan välja från.

Hos oss hittar du även pallyftare med inbyggd våg, vilket är väldigt praktiskt då du snabbt får reda på godsets vikt och om din gaffellyft klarar att lyfta och transportera det. Om du hanterar tungt gods rekommenderar vi att du väljer en lagertruck.

En palldragare, saxlyftare eller gaffellyftvagn är ett praktiskt hjälpmedel på många olika arbetsplatser. Vi på Cowab har ett brett sortiment av lyftare för lyft och transport av gods och varor, där du själv kan välja vilken palltruck som passar in hos dig och din arbetsplats. Gemensamt för våra palldragare och gaffellyftvagnar är att de är lättmanövrerade, har bred styrvinkel och har gummibeklädda handtag som är bekväma vid användning.

Utöver de mer traditionella pallyftarna har vi även lyftare som passar för utomhusbruk. Terränggående pallyftare är perfekta för dig som arbetar på en byggarbetsplats eller inom jordbruket. Dessa pallvagnar har justerbara gaffelavstånd som gör att terränglyftaren kan lyfta och förflytta gods av olika form och storlek. Vi på Cowab levererar den perfekta pallyftaren för dig!

Vilka hjul ska man välja till pallyftare?

Du bör tänka på vilka hjul din pallyftare bör ha för att passa in på din arbetsplats. Våra handtruckar kommer med 3 sorters hjul: nylonhjul, polyuretanhjul och gummihjul. Nylonhjul är lättrullande och passar för tung last och jämna golv. Polyuretanhjul kan användas på lastbilsflak där golvet kan vara lite ojämnt. Gummihjulen är extra mjuka och förlåtande mot ojämna underlag, och de delar många fördelar med polyuretanhjulen.

Tänk även på hur många hjul gafflarna på gaffellyftvagnen bör ha. Ett hjul passar vid hantering av lättare laster på jämnt underlag, och två hjul passar bättre när du kör tyngre last på ojämna golvytor. Fördelar du vikten bra minskar du slitaget på golvet. Två hjul är också lämpliga om du behöver köra över trösklar och ramper på arbetsplatsen.