Hjul

Olika sorters hjul för att underlätta i olika situationer

Hjul behöver vara anpassade för det dem ska transportera. Ha därför maxbelastningen i åtanke när du ska välja hjul. I huvudsak finns det fyra sorters hjul: hjul med axel, länkhjul, fasthjul och hjulbana/däck. Länkhjul är hjul med länk upptill som gör att hjulet kan rotera 360 grader. Fasthjul är som namnet antyder helt fasta så att vagnen inte lika lätt förflyttas i sidled, vilket kan vara perfekt för plockvagnar som ska rullas rakt mellan lagerhyllor och pallställ. Hjulbana/däck är vanliga hjul med axel med kompletterande hjulbana, till exempel i gummi som för ett däck. Fasta hjul är de som klarar riktigt tung belastning. I Cowabs sortiment har vi hjul som kan bära upp till 3 ton.

Det finns många olika hjulmaterial. Massiva hjul är punkteringsfria och luftfyllda låter mindre vid användning och är flexibla vid ojämna underlag. En majoritet av våra hjul består av följande material:
Luftgummihjul: Vid användning tyst gång, ythårdhet låg, tål lätt gods
Elastiskt massivgummi: Låter lite mer vid användning, tål lite tyngre gods
Silikongummi, massivgummi: Låter ännu mer vid användning, tål tungt gods.
Stål, gjutjärn, polyamid, polypropylen, polyuretan: Låter mest vi användning, tål tyngst gods

Tänk på var hjulen ska användas. Behöver hjulen vara korrosionsbeständiga? Temperaturbeständiga? Ska de kunna tåla kemiska preparat? Frågorna är många, hör av dig till våra expert så hjälper de dig.