Hjul

Ta hjälp av ett kraftfullt lyftbord vid tunga lyft

SE UTBUDET

Hitta rätt hjul för dina behov

Valet av rätt typ av hjul kan vara avgörande för att underlätta olika arbetsförhållanden. För att säkerställa smidig transport och effektivitet är det viktigt att använda industrihjul är anpassade för den specifika arbetsuppgiften och lasten som ska transporteras samt i vilken miljö. 

Våra fasta hjul ger dig stabilitet genom att rulla rakt utan att hjulen drar i sidled, vilket gör dem idealiska för situationer där vagnen behöver rullas rakt mellan lagerhyllor och pallställ. Länkhjul kan rotera i 360° i vilken riktning som helst och är väldigt smidiga att köra både i sidled och rakt fram. Länkhjul passar perfekt till bordsvagnar, rullvagnar och kontorsstolar. 

Luftgummihjul erbjuder utmärkt stötdämpning och är fördelaktig vid transport av känsliga eller ömtåliga föremål på ojämna ytor. Dessa hjul passar utmärkt för användning i trädgårdar, byggplatser och industrianläggningar.

Hjul av olika material

Vi erbjuder ett brett sortiment av hjul i olika material för olika ändamål och underlag. Hos oss hittar du massivgummihjul, nylonhjul, polyuretanhjul, elastiskt gummihjul och luftgummihjul. 

Dessa hjul är anpassade för olika typer av underlag och arbetsuppgifter. Våra massivgummihjul används oftast på plattformsvagnar, bordsvagnar och gaffellyftvagnar och klarar lätt till medeltung belastning. Massivgummihjul ger tyst gång och en smidig och effektiv drift med god stötdämpning. Våra nylonhjul är perfekta för att hantera tunga laster. Med sin höga bärighet, höga slitstyrka och låga vikt är de idealiska för industriella miljöer. Nylonmaterialet i rumstemperatur gör dem också resistenta mot vatten, oljor, organiska lösningsmedel och alkalier. 

Polyuretanhjul är mycket förmånliga att använda tack vare deras höga slitstyrka, bärighet och resistens mot många kemikalier, oljor och fetter. Dessa hjul kan hantera tunga laster med lätthet och passar perfekt i industriella miljöer. Dessutom har de lågt rullmotstånd, vilket gör dem perfekta för rena och jämna ytor samtidigt som de ger en tyst gång. 

Våra elastiska gummihjul är också bra i industriella miljöer och är tillverkade för att klara en tuffare användning och tyngre gods. Hjulen har bra stötupptagningsförmåga. Hjulen återtar sin runda form efter statisk belastning och har ett lågt rullmotstånd vilket ger en jämn och tyst gång. Våra luftgummihjul är perfekta om det finns mycket trösklar eller andra hinder att ta sig över. Hjulen har en bred och mjuk rullbana vilket gör dem skonsamma mot ömtåliga underlag. 

Behöver du hjälp att hitta rätt hjul för dig eller har specifika önskemål som till exempel punkteringsfria hjul så kan du höra av dig till oss via telefon, mejl eller chatt – vi hjälper dig gärna!