Hjul

Handstaplare hos Cowab

Lättstyrd handstaplare för ergonomiskt arbete

TILL HANDSTAPLARE

Olika sorters hjul för att underlätta i olika situationer

Olika hjul lämpar sig för olika underlag och arbetsuppgifter. Därför är det viktigt att du använder hjul som är anpassade för det arbete du ska utföra och godset du ska transportera. Vi har i huvudsak fyra sorters hjul och industrihjul att välja mellan:
- Hjul med axel
- Länkhjul
- Fasta hjul
- Hjulbana/däck

Fasta hjul är fasta i ett läge så att vagnen rullar rakt utan att dra i sidled. Dessa hjul är optimala för vagnar som rullas rakt mellan lagerhyllor och pallställ. Med länkhjul kan vagnen däremot rulla åt vilket håll som helst. Länkhjul har en länk som låter hjulen rotera 360°, vilket gör dem smidiga att köra både i sidled och rakt fram. Dessa hjul lämpar sig till exempel för bordsvagnar, rullvagnar och kontorsstolar.

Hjulbanor har fasta hjul av till exempel gummi, vilket är samma material som däcken tillverkas i. Hjulbanor med fasta hjul är det bästa alternativet för dig som transporterar tungt gods och annan tung last. Hos oss hittar du fasta hjul och hjulbanor med en maximal belastningskapacitet upp till 3000 kg.

Hjul av olika material

Vårt sortiment av hjul i olika material passar för olika syften och underlag. Du hittar punkteringsfria hjul och luftfyllda hjul som klarar användning på ojämna underlag och som dessutom låter mindre under användningen. Vi har hjul för de flesta underlagen och arbetsuppgifterna.

Luftgummihjul är tystgående och passar för transport av lättare gods. Deras maximala belastningskapacitet klarar upp till 170 kg. Elastiska massivgummihjul är tillverkade för att klara något tuffare användning och tyngre gods. Hjulens storlek samt om de är fasta eller inte påverkar massivgummihjulens belastningskapacitet – det är därför viktigt att tänka igenom vad hjulen ska användas till så att maximala belastningen inte överskrids.
Även silikongummihjul tål tungt gods och klarar daglig användning. Vi har även stålhjul, polyamidhjul, polypropylenhjul och polyuretanhjul som är de hjul som tål tyngst belastning och tuff användning.

Beställ hjul online

Innan du köper hjul bör du tänka igenom vad de ska användas för, deras maximala belastningskapacitet, vilket material hjulen ska vara gjord av, om de måste vara korrosions- och temperaturbeständiga, samt om de måste tåla kemiska preparat.

Behöver du hjälp att hitta rätt hjul för dig så kan du höra av dig till oss via telefon, mejl eller chatt – vi hjälper dig gärna! Vi på Cowab har specialistkunskap och lång erfarenhet av att passa rätt hjul till rätt ändamål. Och vi lovar grejer som håller.