Kemikalieförvaring

Skydda dig med rätt personskydd på arbetet

TILL SKYDDSUTRUSTNING

Säker förvaring av kemikalier

Det ställs stränga krav på lagring av farligt avfall och förvaring av kemikalier under Miljöbalken. Rätt kemikaliehantering är nödvändig för en trygg och bra arbetsplats, samt för att förhindra förorening. Vårt sortiment består bland annat av gasskåp, IBC-containrar, kemikaliehyllor och kemikalieskåp. Många av skåpen är brandklassade och FM-godkända och kan låsas vid behov. Praktiska detaljer som läcksäker sump för att samla upp spill gör kemikalieskåpen mycket användbara.

Ett annat alternativ är att köpa hyllor med uppsamlingskärl. Fördelen med våra kemikaliehyllor är att de kan byggas på vid behov. Ska du förvara syror? Då bör du välja ett syraskåp med ventilation. De är speciellt utvecklade för förvaring av frätande kemikalier.

Rätt lagring av farligt avfall

Vi har produkter som förebygger kemikaliespill och som låter dig utföra ditt jobb på ett effektivt och säkert sätt. Ett bra exempel på det är våra IBC-behållare och IBC-containrar för lagring av farligt avfall. Du hittar ett stort urval av IBC-tankar och uppsamlingskärl i olika storlekar och med rätt design i vår webbutik.

Våra IBC-containrar och uppsamlingskärl har en stabil och robust konstruktion, och de flesta av dem kan flyttas med hjälp av en gaffeltruck. Uppsamlingskärlen är designade för att tåla tuffa miljöer och har slitstarka, pulverlackerade ytskikt. Du kan både tömma och lagra kemikalier med hjälp av IBC-containrar. Om du vill kan du välja en IBC-behållare med plastpall eller träpall. Du kan också beställa extrautrustning som adaptrar till slangar för att kunna utnyttja utrustningen på bästa möjliga sätt.

Beställ utrustning till kemikaliehantering online

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du behöver hjälp att hitta fram till den mest optimala lösningen för kemikalieförvaring och förvaring av annat farligt avfall för dig och din arbetsplats. Det är viktigt att tillgodose olika behov så att din arbetsplats ska kunna handskas med kemikaliehantering på ett bra och säkert sätt.

Vi på Cowab har specialistkunskap och lång erfarenhet så vi bistår dig gärna med att välja ut din förvaringslösning för kemikalier. Du väljer själv om du vill kontakta oss via telefon, mejl eller chatt. I vår webbutik beställer du snabbt och enkelt – och vi levererar våra produkter till hela landet. Och vi lovar grejer som håller.