Billiga kontorsmöbler? Inred smart så håller du budgeten


Alla vill jobba i ett representativt och trevligt kontor. Ett kontor som är funktionellt och bidrar till en bra arbetsmiljö. Dock får det inte kosta hur mycket pengar som helst att inreda kontoret. Här följer våra bästa tips för att hålla priserna nere:

Innan du köper nya kontorsmöbler, tänk på hur du arbetar. Vilka arbetsuppgifter ska genomföras på kontoret? Är det mesta arbetet framför en dator? Eller används endast kontoret några timmar i veckan för redovisning och liknande?

Välj 2-i-1 möbler - Möbler som uppfyller fler funktioner

Om det finns möjlighet att använda en kontorsmöbel för flera saker så finns det mycket pengar att spara. Här kommer några exempel:

  • Ett stort skrivbord kan fungera som både mötesbord men också som arbetsutrymme för 2-3 personer beroende på storlek. Välj ett bord som är höj- och sänkbart då kan du ha stående möten som bidrar till effektivitet och bra ergonomi.

  • En skärmvägg på hjul kan fungera som både anslagstavla men också rumsavdelare. Många anslagstavlor har en mjuk filt som även bidrar till att absorbera ljud.

  • En magnetisk whiteboard är ett billigt sätt för att få både en whiteboard och en anslagstavla på samma gång.

  • Hopfällbara konferensbord och stolar kan användas både på tillfälliga arbetsplatser, mötesrum, kurser och evenemang men även i matrummet.
Skärmvägg och anslagstavla

Spara pengar med prisvärda kontorsmöbler

Billig kontorsstol som gör jobbet: Kontorsstolar finns i många prisklasser, och både komfort, funktioner och hållbarhet påverkar priset. Om du inte tillbringar mer än 1-2 timmar om dagen vid kontorsbordet, kan du komma betydligt billigare undan än om du behöver en stol som ska användas hela dygnet (till exempel vid övervakningsjobb osv).

När du utvärderar kontorsstolar observera “Rekommenderad sittid”. Tänk även på om du behöver armstöd, nackstöd eller andra avancerade funktioner. Om du väljer en enklare stol så kommer det att visa sig på prislappen.

| Läs också: Känner du dig stressad? Gör såhär för att må bättre

Spara pengar när du köper ett skrivbord: Att använda ett höj- och sänkbart skrivbord är idealiskt när du arbetar mycket framför datorn, eller att flera använder skrivbordet. Som nämns ovan är det även effektivt att använda ett stående mötesbord.

Ett höj- och sänkbart skrivbord är dock oftast av det lite dyrare slaget och du kan få ett mycket bra arbetsbord om du väljer bort funktionen med att kunna höja och sänka bordet. Små fasta skrivbord tar lite plats, är lätta att flytta och du kan få dem väldigt billigt. Även större fasta skrivbord går att få billigt och är perfekta om du behöver mer utrymme för bärbara datorer och anteckningsblock.

Skrivbord

Förvaring du har råd med 

Bokhyllor är ett av de mest prisvärda alternativen för förvaring på kontoret. En lösning som många inte tänker på är dock att använda lagerhyllor som bokhyllor på kontoret. Lagerhyllor ger ett robust och tufft uttryck. Lagerhyllorna är oftast mer anpassningsbara än vanliga bokhyllor och det går enkelt att variera längd och höjd. Då lagerhyllor oftast är gjorda av metall håller de länge.

En lådhurts får plats under skrivbordet och är både prisvärd och bekväm. Du får enkel tillgång till det du behöver och om du kombinerar lådhurtsen med en låda för hängmappar så får du samtidigt ett miniarkiv till ditt kontor.

Det kan vara frestande att äta direkt på skrivbordet men det är varken hygieniskt eller effektivt. Hjärnan behöver ett konkret avbrott och lunchen är ett naturligt avbrott på arbetsdagen. Det är dessutom väldigt osocialt att sitta själv vid sin arbetsplats. Effektiva och billiga matsalsmöbler är ett måste! Lyckligtvis är det ofta billigare att göra en matplats än vad du tror. Om du köper färdiga paket med lunchrumsbord och lunchrumsstolar kan du komma riktigt billigt undan.

Helst bör matsalen vara ett separat rum, men om det inte är möjligt måste matplatsen på bästa sätt separeras från kontorsområdet. Som nämnts tidigare kan anslagstavlor på hjul också fungera som rumsavdelare, och det finns separata skärmväggar utan hjul som gör att du kan skapa ett rum i rummet samtidigt som du minskar buller.

Välj möbler och utrustning som är gjorda för att utnyttjas mycket och länge för att minska slitage

Nystartade företag där man behöver spara pengar köper oftast dåliga möbler av låg kvalitet. Denna procedur blir snabbt kontraproduktiv då möbler för professionellt bruk håller längre och inte slits lika snabbt. Köper du dåliga möbler behöver du snabbt köpa nya och dessutom kommer möblerna snabbt att se slitna ut.
Lunchrumsmöbler

Möbler som är designade för professionellt bruk är oftast inte så mycket dyrare än vanliga möbler och är gjorda för att hålla länge. Det är bra för både din plånbok och miljön att välja kontorsmöbler och dekor som håller i många år.

Ovanstående är några tips på hur du kan skapa ett billigt kontor utan att spendera allt för mycket pengar. Om du har frågor om något är det bara att ringa våra experter så hjälper de dig!

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.