Kontorsstolar & Mattor

Kontorsstolar hos Cowab

Behöver du något att sitta på? Vi har ett stort utbud av kontorsstolar

KÖP HÄR

Skrivbordsstolar och aktivitetsstolar för en bra arbetsmiljö

Ergonomi är något som lätt glöms bort när man köper kontorsstol. Vi har dock många olika modeller så att du ska kunna hitta en för dig. Tex. så har vi smidiga sadelstolar som förbättrar hållningen inte bara hos frisören, tandläkaren eller verkstaden utan även vid skrivbordet. Trots att det kan kännas som ett enkelt köp så är det mycket man behöva tänker på när man ska köpa en kontorsstol. Utöver materialval och färg så behöver man fundera på hur länge man ska sitta i stolen. Även maxbelastningen kan vara värt att ha i åtanke. Vi har kontorsstol och arbetsstol som är stabil även för större personer upp till 200 kg. Idag sitter vi för mycket framför datorer och skrivbord. Detta innebär att det är viktigare än någonsin att tänka på ergonomin. Hur ska man då göra för att arbeta ergonomiskt framför datorn?

Ställ in kontorstolen rätt:
Låt kontorsstolen vara lätt bakåtlutad
Sitt långt bak, det ger maximalt stöd för höft och rygg
Höj stolen så att du får en bra sitthöjd. Du ska kunna sitta så långt bak som möjligt samtidigt som fötterna ska vila skönt på golvet.
Sitta nära skrivbordet, då avlastas dina axlar
Använd´”gungan” på stolen, dvs. Lås inte den funktionen.

När ovan är gjort bibehåller du god ergonomi genom att:
Alltid försöka sitta så långt bak som möjligt
Alltid anpassa bordet efter stolen inte tvärtom. Bäst effekt får man med ett höj- och sänkbart skrivbord
Rör på dig, fastna inte i samma position

För att inte fastna i samma position kan du utöver skrivbordsstolen köpa en ståmatta för att variera arbetsställningen. Kontorsmattor eller arbetsplatsmattor är en väldigt bra investering för hälsan. Kontorsstolar av lägre kvalitet slits snabbt ut. Välj en stol med bra tyg där det så kallade Martindale (Md) talet är så högt som möjligt. Ett möbeltyg ska ha ett värde över 15 000 Md men i offentliga miljöer bör det vara över 30 000 Md. Färgen på stolen påverkar varken ergonomin eller slitstyrkan på tyget men den estetiska effekten kan vara nog så viktig. Vi har datorstolar och kontorsstolar i alla färger svart, blå, röd, vit, gul osv. Varför inte sticka ut rejält och köpa en kontorsstol som är orange?