Den miljövänliga arbetsplatsen börjar utomhus

Bord med bänk från Cowab


Den miljövänliga arbetsplatsen börjar utomhus! Här ger vi dig någras tips på produkter som gör att ni kan skapa en trevlig utomhusmiljö på jobbet.

På våren, när solen och värmen är tillbaka, är det många som tar chansen att spendera tid utomhus – så även på jobbet! Vissa kanske lämnar bilen hemma och tar cykeln eller elsparkcykeln till och från jobbet, äter sin lunch ute eller kanske tar en kort promenad för att få lite energi och frisk luft.

Här är några tips på produkter som alla bidrar till en miljövänlig och trevlig utomhusmiljö på arbetsplatsen!

Utemöbler

Det är inte ovanligt att man vill ta en nypa frisk luft under lunchen (speciellt under våren och sommaren) – antingen genom en kort promenad eller att äta sin lunch utomhus. Med utemöbler får ni en trevlig samlingsplats där ni både kan äta, slappna av och få en massa frisk luft! Picknickbord är speciellt praktiska eftersom du får både ett bord och en massa sittplatser i ett.

Har ni inte plats för ett sådant är cafébord för utomhusbruk och utestolar utmärkta alternativ! Även parkbänkar och parksoffor erbjuder en plats för återhämtning och är perfekt för en kort kaffepaus i solen – och de kan ställas nästan varsomhelst, till exempel vid entrén.

Avfallsbehållare

För att utemiljön ska förbli trevlig är avfallsbehållare av olika slag ett måste. Det finns en mängd olika modeller och varianter att välja på så att ni kan hitta en som passar er – titta gärna på en soptunna med lock för att hålla djur borta och samtidigt skydda skräpet mot regn och annat väder. För att kunna källsortera avfallet på ett enkelt sätt är det bra att ha avfallskärl i olika färger, alternativt märka med klistermärken för avfallskärl.

Ett tips är att ta en soptunna vid entrén och nära picknickbord och andra sittplatser så att det blir lätt att hålla rent och snyggt efter sig.

Om rökning förekommer på arbetsplatsen är det bra att ha askkoppar tillgängliga utomhus. Vi har även rökbås som erbjuder en plats där rökare kan få röka fritt, och icke-rökare kan njuta av ren och frisk luft.

Cykelställ och cykelgarage

På våren och sommaren är det många som väljer att ta cykeln till jobbet och låter bilen stå kvar hemma – ett mycket miljövänligt val! Se då till att cykelparkeringen blir organiserad så att du slipper ha cyklar stående överallt. Ett populärt alternativ är att ställa ut cykelställ vid lokalen och samla alla cyklar på samma ställe.

Eller varför inte kika på ett cykelgarage eller cykelskjul? De skyddar cyklarna från regn – och dina medarbetares cykelsadlar kommer vara torra när de ska cykla hem vid arbetsdagens slut. Med ett låsbart cykelgarage skyddas de även mot stöld.

Hos oss på Cowab kan du hitta en massa andra utomhusprodukter också – läs mer om dem här! Har du frågor om produkter och vilka lösningar vi kan erbjuda dig och din arbetsplats kan du alltid höra av dig till oss via telefon, mejl och chatt. Och kom ihåg, våra grejer håller!

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Vänta...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.