Så fixar du verkstadsförvaringen


Rätt förvaring på arbetsplatsen kan både öka effektiviteten och säkerheten. Dessutom minskar risken att viktiga verktyg hamnar på villovägar. Här är några smarta förvaringslösningar som kan passa just ditt företag.

Att ha ordning och reda vid sin arbetsstation är A och O för att kunna prestera på topp, utan att spilla tid på att leta upp ett specialverktyg som försvunnit. För någon som arbetar med vassa verktyg är det dessutom en hygienfaktor, då risken för att till exempel skada sig på en felplacerad klinga minskar markant.

På Cowab har vi lösningar både för den som arbetar vid en fast station, och för de som rör sig mycket över ett fabriksgolv under ett arbetspass men ändå vill ha med alla verktyg.

| Läs också: Nödvändiga hjälpmedel i verkstaden » 

Förvaring vid arbetsbänken

En stor och robust verktygstavla, som rymmer alla verktyg man kan tänkas behöva, är ett måste vid arbetsbänken. Bytet mellan verktygen går på ett ögonblick, och man hittar direkt ett som är lämpligt för stunden.

Verkstadsförvaring

Bredvid verktygstavlan går det att ställa klassiska backhyllor. Där ryms alla muttrar, skruvar och andra mindre delar som man kan tänkas behöva. Vi har allt från artikelskåp med 396 backar, till stativ med förrådsbackar och hyllor för större backförvaring.


För mer känsliga komponenter går arbetsbänken flankera med ett par robusta skåp, som minskar risken att komponenterna skadas av damm eller annat smuts. Våra kompletta maskinskåp innehåller verktygstavla, kroksats och lådfack. Dessutom är de utrustade med kodlås för säker förvaring.
 
Behövs det en speciallösning går skåpen att köpa tomma. Då kan man själv fylla dem med tillbehör som passar bäst på den specifika arbetsplatsen. Det har aldrig varit enklare att anpassa förvaringen efter behov!

Vissa av Cowabs skåp är även utrustade med gaffeltunnlar i botten, så att de går flytta enkelt utan att tömmas innan.

| Läs också: Guide: Välj rätt arbetsbänk till verkstad och industri » 

Förvaring för den mobila arbetsplatsen

Många som arbetar på ett industrigolv har ingen fast arbetsbänk, utan springer runt och servar där behovet uppstår. En reparatör vill gärna ha med sina viktiga verktyg var den än beger sig, men utan att behöva lyfta sönder ryggen.

Mobila förvaringslösningar

Cowabs mobila förvaringslösningar, med både skåp och hurtsar på hjul, gör det möjligt att ta med alla nödvändiga prylar dit de behövs för stunden.

Säkra upp de viktiga specialverktygen

En del företag arbetar med specialverktyg, som de själva har tagit fram för ett specifikt moment i produktionen. Att bli av med sådana verktyg kan vara förödande för hela verksamheten. Ett låsbart verktygsskåp, där dyrare komponenter och de tidigare nämnda specialverktygen kan förvaras är en trygg och bra investering. För de som utför konsultuppdrag på nya arbetsplatser kan ett mobilt skåp med låsfunktion ge samma sinnesfrid.
 
På Cowab tar vi fram en mängd förvaringslösningar för både stora och små företag. Våra produkter är av högsta kvalitet och produceras i vår egna fabrik. På begäran kan vi skräddarsy lösningar som passar just ditt företag.

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.