Flytta tunga föremål ergonomiskt med en magasinkärra

Vissa uppfinningar är så bra att vi i årtionden eller hundratals år senare använder samma uppfinning. Det kan vara ett gem, osthyvel eller en magasinkärra. Magasinkärran uppfanns på 1700-talet när behovet av att flytta stora säckar med matvaror och andra föremål vid båthamnarna uppstod. Genom att använda en magasinkärra kunde barn flytta varor lika effektivt som vuxna.

En magasinkärra är en L-formad vagn med hjul med en liten lastplattform för transport av ett antal olika varor. Det är en given samarbetspartner när du arbetar i butik, på lager, med flytt eller i produktion & verkstad. Transportvagnen har två handtag överst och man styr den för hand. Magasinkärran gör att du på egen hand kan flytta väldigt tung last, och magasinkärror för professionellt bruk har en maxbelastning på 150-250 kilo. Har du behov för tyngre vikt kan du skaffa dig en extra kraftfull magasinkärra som kan ta upp mot 500 kilo!

| Läs också: I farozonen för belastningsskador? Här är riskfaktorerna » 

Magasinkärran har många fördelar

Att vi fortfarande använder ett hjälpmedel som utvecklades för 300 år sedan, råder det ingen tvekan om hur bra den har fungerat för sitt syfte. Dessutom är en magasinkärra billig, speciellt när man tänker på vilka fördelar den har.

En magasinkärra:

  • Låter dig arbeta mycket snabbare, och gör att en person kan utföra uppgifter som egentligen hade behövt flera personer 
  • Minskar risken för olyckor eftersom varorna placeras säkert på lastplattformen
  • Låter dig arbeta mycket mer ergonomiskt och minskar slitage på kroppen på grund av tunga belastningar

 

Olika typer av magasinkärror

Oavsett om du använder magasinkärran till att flytta lådor, flytta gods eller som förvaringsvagn, så finns det en magasinkärra för alla.

Hopfällbar magasinkärra: Har du lite utrymme eller bara behöver en enkel och lätt vagn kan en hopfällbar kärra vara ett bra alternativ. Ta fram den när du behöver och sen är det bara att vika tillbaka den snabbt och enkelt när du är klar.

Trappkärra: Behöver du transportera varor upp och ner för trappor? En trappkärra är speciellt utformad för att åka upp och ner för trappor. En standard magasinkärra har ett hjul på varje sida medan en trappkärra har tre hjul på varje sida för smidigare transport upp och ner för trappor.

Gastubskärra: För att göra det lättare att flytta gastuber har en speciell vagn utvecklats för detta. Lastplattformen är speciellt utformad för gastuberna, de är säkrade med antigen en kedja eller att gastubskärran har extra höga sidor så att gastuberna inte ramlar ut.

Om du ofta behöver dra magasinkärran över trösklar, in i bilar och lastbilar eller liknande, kan ett bra hjälpmedel vara en lastramp eller tröskelbrygga. En uppkörningsramp gör det ännu lättare att få magasinkärran med tung last på plats. Den kan naturligtvis också förvaras när den inte används.

| Läs också: Gör lagret redo för högsäsong - Planering och optimering » 

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.