Så sätter du en personlig prägel på ditt kontor

Så sätter du en personlig prägel på ditt kontor


Med små steg kan du göra din arbetsplats trevligare och mer personlig – här får du några tips!

Många av oss tillbringar stora delar av arbetsdagen på ett kontor eller vid hemmakontoret. En kontorsplats kan vara allt från att ha ett eget rum till att ha en kontorsyta i ena hörnet av rummet – eller ett skrivbord i det öppna kontorslandskapet.

Kontor

Att anpassa kontorsutrymmet efter sin personliga smak kommer att ha många positiva effekter på både välmående och produktiviteten – oavsett var du sitter.

Genom att göra din arbetsplats mer personlig och inspirerande kan du känna dig mer bekväm och motiverad när du arbetar.

Att skapa en arbetsplats som passar din personlighet kan också ge dig en känsla av ägarskap och stolthet över ditt arbete och din arbetsplats!

| Läs också: Så använder du LEAN för att få en effektiv & lönsam verksamhet »

10 tips på hur du kan sätta en personlig prägel på ditt kontor

1. Dekorationer: Häng upp bilder, affischer, vykort eller annan konst på väggarna. Det kan vara bilder som betyder något speciellt för dig, eller inspiration och motivation. Underbara kuddar och filtar är också fint!

2. Växter: Skaffa några växter för att liva upp ditt kontorsutrymme. Välj växter som passar ljusförhållandena på din arbetsplats- Även konstgjorda växter gör stor skillnad.

3. Skrivbordstillbehör: Att organisera ditt skrivbord kan också vara ett sätt att sätta en personlig touch på ditt kontor. Du kan välja mappar och lådor i dina favoritfärger, samt pennhållare, häftapparater och annan utrustning du använder.

4. Möbler som kan anpassas efter din kropp: En bra ergonomisk kontorsstol och eventuellt sadelstol eller balansstol gör att du kan sitta bekvämt, samtidigt som du är skonsam mot kroppen. Många tror att ett höj- och sänkbart skrivbord bara finns för att man ska kunna variera mellan stående och sittande arbete. Även om du självklart kan (och bör) göra det, är möjligheten att justera arbetshöjden lika viktigt – så att du slipper sitta vid ett skrivbord som är för lågt eller för högt för dig.

5. Ljussättning: Belysning kan påverka ditt humör och din produktivitet. Välj belysning som ger rätt mängd ljus för ditt arbete, och du kan använda ljusslingor, bordslampor eller golvlampor för att ge ditt kontor lite extra atmosfär.

6. Skapa en personlig anslagstavla: En anslagstavla är ett bra sätt att hålla ordning och samtidigt få fram din personlighet. Lägg gärna till foton, anteckningar och inspirerande citat.

7. Doft: Välj en doft som du gillar, som ger dig energi eller lugn och som inte stör dina kollegor. Det kan till exempel vara doftpinnar eller ett doftljus.

8. Byt ut standardmusmattan: Istället för att ha en grå och tråkig musmatta kan du välja en som har en rolig design eller ett tema du gillar. Det går även bra att få en egen tillverkad – med till exempel din favoritbild.

9. Ha minst en personlig accessoar: En personlig accessoar som en mugg, ett fint anteckningsblock eller anteckningsbok, ett foto på familjen eller en pennhållare kan ge en känsla av ägande och göra din arbetsplats mer personlig.

10. Ordna bokhyllor och skåp: Ett bra sätt att ha en snygg kontorsyta är att placera dina favoritböcker, korgar, lådor eller vaser på hyllorna tillsammans med nödvändigt kontorsmaterial och papper.

| Läs också: Så källsorterar du på arbetsplatsen (och sparar pengar på att göra det) »

Skrivbord
Skrivbord

Genom att lägga till färgglada dekorationer, organisera ditt skrivbord, använda ergonomiska kontorsmöbler och lägga till personliga inslag kan du skapa en arbetsplats som passar din personliga stil och gör det bekvämare för dig att arbeta.

Kom ihåg att det viktigaste är att skapa en arbetsmiljö som är bekväm och inspirerande för dig!

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Vänta...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.