Guide: Välj rätt lyftbord för din verksamhetEtt lyftbord kan vara mycket praktiskt att ha i verkstaden, på lagret eller industrin. Med lyftbord från Cowab kan du snabbt skapa en säker, effektiv och ergonomisk arbetsplats! I vårt sortiment hittar du bland annat saxlyft, lyftbord, E-bord, U-bord, pallbord samt lyftbordsvagnar. Om du och din verksamhet har mer specifika behov och krav kan vi på Cowab hjälpa dig hitta specialanpassade kajlyftsbord, trippelsaxbord eller linjelastningsbord.


Vad är ett lyftbord?

Lyftbord och saxlyft är inte ovanliga hjälpmedel hos verkstäder eller lager, och de finns i många olika former som antingen är standardiserade eller specialanpassade. Gemensamt för saxlyftborden är att de har en bottenram som håller saxen på plats. Ramens ena sida är fixerad medan den andra är försedd med hjul som möjliggör den vertikala rörelsen som behövs för att lyfta plattformen. Bordets sax styrs av den vertikala rörelsen som skjuter upp plattformen genom att benen pressas mot varandra, och lyftbordet sänks när benen dras isär med hjälp av hydraulik. Saxlyftens lyftkapacitet, lyfthasatighet och precision styrs av saxen och hydrauliken.
Lyftbord

Olika lyftbord:

Det finns olika typer och modeller av lyftbord som passar för olika saker och arbetsmiljöer. Nedan kommer en presentation av några av de modeller vi säljer och levererar.

 

Enkelsaxbord

Enkelsaxbord har en sax och är den vanligaste modellen av lyftbord. Denna typ av saxlyft har många användningsområden; till exempel används den till att lyfta upp gods till en ergonomisk höjd så att du kan arbeta med godset direkt.

Det kan också används vid kajlastning eller i andra miljöer där gods behöver lyftas upp. I vårt sortiment hittar du enkelsaxlyftbord som kan lyfta upp till 1850 mm eller som klarar maximal belastning upp till 2000 kg!
Enkelsaxlyft

Höjdsaxbord

Höjdsaxbord eller dubbelsaxbord har två saxar som ger högre lyft som är perfekt för arbeten där höga lyft är vanligt. Hos oss hittar du lyftbord med två saxar som kan lyfta upp till 3450 mm.

Tänk på att den maximala belastningskapaciteten beror på hur högt saxlyftaren ska kunna lyfta.
Dubbelsaxbord

Längdsaxbord

Längdsaxbord är perfekt för dig som hanterar långa och tunga gods i ditt arbete eftersom lyftbordet klarar en maximal belastning upp till 8000 kg! Dubbla saxar horisontellt och längre plattform ger längdsaxborden större yta att ställa och hantera gods på samtidigt som de blir mer kraftfulla och robusta. De här lyftborden är mycket hjälpsamma och pålitliga redskap att ha vid arbete med frakt och transport. Om du vill veta mer om längdsaxbord och andra specialbeställningar kan du kontakta oss via telefon, mejl eller chatt så hjälper vi dig!


E-bord & U-bord

Standardiserade plattformar innefattar E-bord och U-bord. Dessa bord kan hantera och lyfta lastpallar för enkel av- och pålastning med truck. E-bordens fördel är att de ger en centrerad viktfördelning på pallen. Både E-bord och U-borden är ofta lågbyggda och kräver därför ingen ramp för att du ska kunna hantera och köra gods. Våra E-bord klarar av en maximal belastning på 600 kg, och våra U-bord klarar upp till 1000 kg.

E-bord
U-bord

Pallbord med lyftfunktion


Lyftbord med snurrskiva och fjäderbelastning underlättar vid i- och urlastning. Med ett pallbord med svängskiva kan du enkelt rotera bordet och godset för att få en mer ergonomisk position och hantering.

Ett lyftbord med fjäderbelastad höjdreglering höjs och sänks automatiskt till en lämplig arbetshöjd när du ska lasta eller lossa gods. Dessa lyftbord och pallbord är effektiva verktyg i pack- och plocklinjer där arbetet går undan. Gemensamt för de här lyftborden är att de klarar av en maximal belastning upp till 2000 kg.
Lyftbord med fjäderbelastad höjdreglering
Lågbyggda lyftbord

Lågbyggda lyftbord


Lågbyggda lyftbord är smidiga och kan placeras direkt på golvet utan inbyggnadsgrop samtidigt som de ger ergonomisk lastningshöjd.

Med lågbyggda lyftbord får du ett flexibelt lyftbord som inte kräver höga installationskostnader. De är stabila och våra modeller klarar maximala belastningar från 500 kg upp till 2000 kg!

Kajlyftbord

Kajlyftbord hjälper dig med arbetet vid lossning och lastning vid lastkajen. Detta lyftbord utjämnar nivåskillnader mellan fordonet och lastkajen vid lossning och lastning. Kajlyftbord är tillverkade för att klara tuffa arbetsmiljöer och väder, därför är de väldigt pålitliga, robusta och slitstarka. Vill du veta mer om våra kajlyftbord och andra specialbeställningar kan du kontakta oss via telefon, mejl eller chatt så hjälper vi dig!


Billyftbord

Billyftbord används i huvudsak som parkeringslösning i bilhallar och visningslokaler där utrymme att röra sig ofta är begränsat. En billyft ger dig möjligheten att flytta bilar eller gods som finns på olika våningar eller nivåer. Vi kan leverera billyftar som klarar en maximal belastning upp till 5000 kg och lyftrörelse upp till 7 meter.

Lyftbordsvagnar


Minilyftar och lyftbordsvagnar kan användas till många saker. Till exempel när du hanterar och transporterar gods, du kan höja- och sänka den så att det kan fungera som en arbetsbänk eller så kan du använda den vid maskininmatning eller stapling.

Mobila lyftbordsvagnar är bra då du behöver en tillfällig arbetsstation eller om du måste förflytta dig på arbetsplatsen. Våra lyftvagnar på hjul har en maximal belastningskapacitet från 150 kg upp till 1000 kg.
Lyftbordsvagn

Vad ska man tänka på vid köp av ett lyftbord?

Anledningarna till att köpa och använda ett lyftbord är många. För att göra det enkelt för er att välja har vi gjort en lista med fördelar och saker ni ska tänka på vid köp av ett lyftbord eller en lyftbordsvagn:

Belastning: Vilken typ av last eller gods hanterar ni? Hur mycket väger den? Är det jämn viktfördelning? Vridbelastning eller sidobelastning? Det är viktigt att du dubbelkollar att lyftbordet kommer klara en last du vill lyfta.

 

Intensitet: Hur ofta ska du använda lyftbordet? Vissa av våra lyftbord är gjorda för att användas kontinuerligt medan andra är gjorda för att användas för kortare frekvenser. Försök att estimera hur många lyft ni gör per dag/år innan du hör av dig till oss så att vi kan hitta det bästa alternativet för dig.

 

Precision: Ska du lyfta godset till en exakt höjd? Finns det rum ör felmarginal på höjden? Planerar du att hålla godset och lyftbordet i lyft läge under en längre tid? Våra lyftbord och lyftbordsvagnar är tillverkade av högkvalitativt material och håller hög standard. De har en bra felmarginal när godset lyfts, men är detta känsligt bör du prata med våra säljare om vilket lyftbord som är bäst för dig.

 

Miljö: Var ska du placera lyftbordet? Ska det vara ute eller inne? De lyftbord som vi har i vårt sortiment är alla gjorda för att hålla länge, men tuffa utomhusmiljöer kräver att bordet är anpassat för just det och konstruerat för utomhusbruk.

 

Säkerhet: Behöver du ett lyftbord med halkskydd eller vältskydd? Finns det någon klämrisk? Säkerhet på arbetsplatsen är viktigt. Innan du köper ett lyftbord bör du säkerställa att du minimerar risken för personalskador. Lyft av tungt gods ska tas på allvar eftersom olyckorna kan bli mycket allvarliga om något går fel.

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.