Fisk och livsmedelsindustrin

Rostfria produkter för livsmedels- och fiskeindustrin i fokus

Cowabs sortiment för fiske- och livsmedelsindustrin erbjuder robusta lösningar för de dagliga utmaningarna. Med produkter som rostfria arbetsbord, vågar, livsmedelsgodkända backar och rostfria lyftbord kan vi optimera ditt arbetsflöde! Vår utrustning är designad för att möta de tuffa och krävande förhållanden och samtidigt säkerställa effektivitet och hygien i varje steg i produktionsprocessen.
Förvara och transportera livsmedel

Rätt produkt för rätt ändamål

Oavsett vilket arbete du ska utföra är det viktigt att du har tillgång till en stabil arbetsyta. Jobbar du inom fisk- och skaldjursbranschen eller med annan livsmedelsproduktion är det också viktigt att arbetsytan och redskapen du använder är lätta att rengöra. De ska också bidra till effektiva och snabba arbetsflöden för att garantera kvaliteten på livsmedlet eller fisken.

Vi kan hjälpa dig skapa ett smidigt arbetsflöde där produktiviteten främjas. De produkter du väljer ska också tåla de tuffa påfrestningarna som dessa arbetsmiljöer förknippas med – och sådana produkter hittar du hos oss! De produkter du väljer ska bidra till ett effektivt och snabbt arbetsflöde för att garantera kvaliteten på livsmedlet eller fisken. Du kan till exempel ställa rostfria arbetsbord och rullbanor för att underlätta jobbet. Med ett rostfritt arbetsbord och rullbanor får du både en rejäl arbetsyta och en enkel lösning för förflyttning av backar, styckegods och annat.

En nödvändig förutsättning för förvaring inom livsmedelsproduktion och fiskeindustrin är att backarna är livsmedelsgodkända. Vi erbjuder ett stort utbud av plastbackar i olika storlekar. Du hittar till exempel stora pallboxar, perforerade backar och förvaringsboxar med lock. Dessa backar är utformade för att klara både låga och höga temperaturer.

Det är viktigt att tänka på ergonomin oavsett var man jobbar! Något så enkelt som en avlastande arbetsplatsmatta kan göra stor skillnad. Även rostfria pallyftare och lyftbord är bidrar till mer ergonomiskt arbete i tuffa, fuktiga arbetsmiljöer.

Genomfartstvåg
Rostfri genomfartsvåg 
Tippcontainer rostfritt stål
Tippcontainer i rostfritt stål

Behöver du specialbeställningar?

Behöver du produkter med speciella mått eller material? Lugn, vi fixar det du behöver. Genom vårt goda samarbete med våra leverantörer och den gedigna kunskap vi byggt på oss under åren kan vi skräddarsy produkter och lösningar som ska passa just ditt arbetsflöde. Har du frågor om våra produkter eller inte hittar det du är ute efter ska du inte tveka att höra av dig till vår kundtjänst – de står redo att hjälpa dig! 

Rostfritt 

När du arbetar inom livsmedels- och fiskeindustrin är det viktigt att ha produkter som är både tåliga och hygieniska. Därför har vi utformat ett gediget sortiment av produkter tillverkade i rostfritt stål av olika klasser – som alla tål tuffa, krävande och fuktiga miljöer. Några exempel på olika stålklasser som kan förekomma inom olika produktgrupper och som du hittar hos oss är:

  • AISI 201/EN 1.4372
  • AISI 304/ EN 1.4301
  • AISI 316/EN 1.4401
  • AISI 441/EN 1.4509

Vi har allt från rostfria arbetsbord och hyllor till rostfria hyllor, bandningsmaskiner och tippcontainrar. Är du osäker på vilken stålklass som passar för din verksamhet kan du höra av dig till oss för vägledning.

En vanlig missuppfattning om rostfritt stål är att det aldrig rostar, vilket inte stämmer till 100 %. I vår blogg Därför kan rostfritt stål rosta kan du läsa mer om just detta.

Rost kan orsaka stora skador på kort tid, särskilt om stålet utsätts för skiftande väder, salthaltig vattenånga eller klor. För att dina rostfria produkter ska hålla länge är det därför viktigt att underhålla och rengöra dem. Här får du tips på hur du kan få din utrustning att hålla längre och hur man rengör rostfritt stål

Frågor och svar

Svar: Denna märkning används på material och produkter som uppfyller Livsmedelsverkets och EU:s krav för hantering och produktion av livsmedel. På Cowab hittar du livsmedelsgodkända backar och även praktiska livsmedelshyllor.

Svar: Att stå länge är påfrestande för såväl hjärta och blodomlopp som muskler och leder ofta till belastningsskador på rygg, höfter, ben, knän och fötter. Genom att använda avlastande arbetsplatsmattor kan du minska belastningen på kroppen.

Svar: Processen som hindrar rostfritt stål från att rosta kallas passivering. Kromet i stålet reagerar med syret i luften och bildar ett skyddande oxidskikt på stålytan. Oxidskiktet förhindrar syre och vatten från att nå stålets yta och orsaka korrosion. Det är viktigt att undvika repor och exponering av aggressiva kemikalier för att behålla det rostfria stålets egenskaper.

Kranvåg

Har du sett vår nya kranvåg?

Den är det perfekta valet för tung vägning, och med sin fjärrkontroll kan du enkelt styra vågens funktioner från ett avstånd på 20 m.

Glöm inte bort städningen

Att städa och rengöra arbetsplatsen ska vara lätt och helst ska det gå snabbt – detta är särskilt viktigt i verksamheter som har hand om livsmedel. Vi har därför utformat ett sortiment av städutrustning som inkluderar produkter från Kärcher som exempelvis kraftiga högtryckstvättar och hetvattentvättar, kombiskurmaskiner, desinfektionsmaskiner och mycket annat!

Få nyheter och erbjudanden direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 10% rabatt på ditt första köp. Här blir du först att få erbjudanden, produktguider och tips kring hur du kan effektivisera och säkra förvaring, lyft och transport för din verksamhet.
Vänta...

Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.