Tippcontainer

Tänk på volym, tömningsmöjligheter och färg när du väljer tippcontainer

I huvudsak används tippcontainrar för att förvara skräp och avfall. Vi har många olika varianter av tippcontainrar och vi har även många olika färger att välja mellan. Hos Cowab hittar du ett stort utbud av tippcontainers. Vi har bland annat tippcontainers till truck och tippcontainers på hjul. Vi har även rostfria tippcontainrar och tippcontainrar med lock. En tippcontianer används alltid tillsammans med en truck om den inte är monterad på en vagn. De kommer i många olika storlekar. Att ha olika färg på containern underlättar vid källsortering.

Att ha olika färg på containern underlättar sorteringen. Genom att använda rätt färg för rätt skrot/skräp blir det lätt att hålla koll på vad varje tippcontainer innehåller. Standardfärgen på våra tippcontainers är blå. Se nedan för andra färger och vilken betydelse de har.
Röd = miljöfarligt, Röd RAL 3020
Grön = glas, Grön RAL 6032
Brun = komposterbart, Brun RAL 8017
Orange = brännbart, Orange RAL 2008
Grå = metall, Grå RAL 7042
Vit = plast, VIT RAL 9010
Gul = textil, Gul RAL 1021
Svart = skrivaravfall, Svart 9005

I huvudsak finns det två sätt att tömma en tippcontainer. En del tippcontainers kommer med en spak på sidan som måste vridas för att containern ska tippas. En del har en så kallad självtippningsfunktion även kallad automatisk tömning. Den automatiska tömning fungerar genom en fjäderbelastad tryckplatta som är monterad i underredet av tippcontainern. När containern är monterad på en truck kör man in i kärlet man ska tippa godset i och då tippas containern automatiskt framåt.