Gör pallställen säkrare och effektivare med de här 5 tillbehören


Ett pallställ kommer i många olika storlekar för att kunna anpassas till föremålen som ska lagras, samt för att få ut det mesta av utrymmet på lagret. Själva storleken på stället är dock inte det enda sättet att anpassa pallstället på - det finns en lång rad tillbehör och påbyggnadsalternativ som gör att du kan skräddarsy lagret efter dina behov. Här tittar vi på några bra möjligheter för säkrare och snabbare lagerhantering!

| Läs också: Gör lagret redo för högsäsong - Planering och optimering »

 

1. Utdragsenheter för ergonomisk plockning

En påbyggnadsenhet med utdragbar funktion gör att du enkelt kan dra ut en hel pallplats med föremålen på. Det ger inte bara en bättre överblick, utan du undviker också en framåtlutad position när du plockar varor. En ergonomisk arbetsställning minskar risken för belastningsskador. Bättre åtkomst och grepp om varorna gör även plockningen snabbare och reducerar risken för skador på varorna.

Det finns både utdragsenheter som är monterade på bärbalkarna i pallstället, samt golvmonterade varianter.


Utrekksenhet for pallereol

2. Påkörningsskydd för pallställ

Det är nästan oundvikligt att pallställen ibland kommer att bli påkörda eller få små stötar av truckar i samband med lagerarbetet. Det kan inte bara leda till skador på varorna, utan kan också leda till strukturella skador på pallställen, vilket i värsta fall över tid kan leda till kollaps.

En billig lösning är att montera påkörningsskydd som tar stötarna vid kollisioner. Sådana kollisionsskydd finns för både stolpar och gavlar och är mycket enkla att installera.

påkjøringsbeskyttelse til pallereol

3. Undvik skador med pallstopp

Är man oförsiktig och kör pallen för djupt in i hyllan vid lastning kan skador på både pallställ och gods uppstå. I värsta fall kan pallen eller godset också falla ner på andra sidan hyllan, med risk för allvarliga personskador om någon skulle träffas.

Det självklara sättet att minska riskerna är att montera pallstopp med genomskjutningsskydd. Ett pallstopp är tillverkat av stål och förhindrar att pallen skjuts för långt in i hyllan. Den monteras enkelt i hyllans bakkant.

4. Rasskydd förhindrar att godset faller ner

Objekt kan falla ur hyllorna när de lastas eller plockas, och ju högre hyllorna är desto större blir fallhöjden och skaderisken. Det är därför viktigt att säkra upp hyllorna, framförallt i de mest trafikerade delarna av lagret med kanter ut mot lagergångarna. Rasskydd är gallerväggar som är monterade bakom pallstället för att förhindra att något faller ut.

 

5. Trafikspegel till lagret - minska risken för påkörningsolyckor

Det kan vara i princip omöjligt att se runt hörn och stolpar på lagret när man kommer körande med truck. Ett sätt att förbättra sikten för truckförare är att montera trafikspeglar på stolparna på pallställen så att det är möjligt att se in i körgångarna.

 

| Läs också: 9 tips för att öka produktiviteten på lagret »

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.