Därför bör du erbjuda dina anställda förmåner på arbetsplatsen

Därför bör du erbjuda dina anställda förmåner på arbetsplatsen

Förmåner kan ha positiva effekter på såväl de anställdas välbefinnande som företagets resultat. Upptäck nu fler fördelar här:

Förmåner på arbetsplatsen kan handla om allt från gratis frukt till mer omfattande system som sjukförsäkring och bonusar. Vissa företag använder sig aktivt av förmåner för att göra arbetsplatsen mer attraktivt, medan andra kanske tycker att det inte är värt det.

Även om vissa arbetsgivare ibland kan vara skeptiska till att erbjuda dessa förmåner visar forskning att de kan ha en rad positiva effekter både för de anställdas välbefinnande som företagets resultat.

Läs även: Därför överlever inte nystartade företag

I den här artikeln ska vi titta lite närmare på flera goda skäl till att du bör överväga att erbjuda förmåner på just din arbetsplats.

10 goda skäl till att erbjuda förmåner på arbetsplatsen

1. Ökat välbefinnande och motivation: Extra förmåner kan bidra till att öka trivsel och motivation bland medarbetarna, vilket också ger lägre omsättning för företaget.

2. Konkurrenskraft vid rekrytering: Företag som erbjuder attraktiva förmåner kan locka de bästa kandidaterna i rekryteringsprocessen.

3. Minskad sjukfrånvaro: Förmåner som arrangemang för träning och fysisk aktivitet kan leda till minskad sjukfrånvaro och bättre hälsa bland anställda, medan sjukförsäkringen kan göra sjukfrånvaron kortare.

4. Ökad lojalitet och förtroende: Förmåner kan bidra till att skapa ett starkare band mellan företaget och de anställda, vilket kan leda till lojalitet, engagemang och förtroende.

5. Bättre arbetsmiljö: Förmåner som sociala evenemang, företagsidrottslag och intresseklubbar kan bidra till att skapa en bättre arbetsmiljö och öka känslan av gemenskap bland medarbetarna.

6. Ökad produktivitet: Förmåner som flexibla arbetstider och att arbeta hemifrån kan bidra till att öka produktiviteten bland anställda genom att de kan få ut mer av sin tid både privat och på jobbet.

7. Bättre rykte: Företag som erbjuder förmåner kan bygga ett positivt rykte och ses som en attraktiv arbetsplats av potentiella kunder och affärspartners.

8. Ökad kreativitet och innovation: Förmåner som möjligheten att gå på konferenser eller kurser kan bidra till att öka kunskapen och kreativiteten hos medarbetarna, vilket kan leda till innovation och förbättring av företagets produkter och tjänster.

9. Minska stress: Stress kan orsaka sjukdomar, sömnproblem och sänka produktiviteten. Förmåner som lunch på jobbet (så att anställda inte behöver tänka på att ta med detta), hemmakontor, flextid eller extra semesterdagar kan göra stor skillnad.

10. Bättre kundservice & ökad försäljning: Medarbetare som känner sig värdefulla och som är stolta över företaget de arbetar för kommer att prata mer positivt om produkter & tjänster samt gå den extra milen för kunderna.

Sammantaget kan man säga att man genom att erbjuda förmåner på arbetsplatsen kan få en del förmåner för både arbetsgivare och anställda. Det kan bidra till att minska stress och sjukfrånvaro, öka produktiviteten och engagemanget hos de anställda, samt hjälpa företaget att attrahera och behålla talanger.

Även om det kan kosta pengar att erbjuda förmåner, är det ofta en investering som lönar sig i längden. Genom att erbjuda de förmåner som passar för dina anställda och företaget kan du bygga en hälsosam arbetskultur och öka trivsel och motivation.

Läs även: 7 saker alla företag behöver – oavsett bransch

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Please wait...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.