Vi avslöjar vilka arbetsbänkar proffsen väljer

Vi avslöjar vilka arbetsbänkar proffsen väljer


Om du undrar vilken arbetsbänk som andra vanligtvis väljer så har du kommit till rätt ställe!

Efter många år i branschen har vi tagit fram ett brett sortiment så att du kan hitta en arbetsbänk som passar dig – oavsett vad du jobbar med. Med så många olika varianter tillgängliga kan det vara svårt att välja, därför har vi gjort en sammanställning som ger dig en översikt över 7 av våra mest populära arbetsbänkar.

| Läs också: Guide: Välj rätt arbetsbänk till verkstad och industri »

När du hör orden ”arbetsbänk” eller ”verkstadsbänk” kanske ditt sinne automatiskt går till garage och verkstäder med fordon och maskiner.

Även om dessa industrier naturligtvis använder olika arbetsbänkar idag så finns det många andra branscher som också använder dem. Det kan vara allt från juvelerare till de som sysslar med finelektronik eller tillverkar proteser.

Därför går det inte alltid att säga att en viss arbetsbänk är bäst – allt beror på vad som ska monteras, tillverkas eller repareras. Trots det finns det några arbetsbänkar som är mer populära än andra, och här får du en överblick över några av våra storsäljare!

7 bästsäljande arbetsbänkar

Prisvärd arbetsbänk med många användningsområden

En fantastisk allround-verkstadsbänk som passar många olika branscher. Bänkskivan består av en slitstark spånskiva med oljehärdad yta och den tål belastning upp till 300 kg.

Arbetsbänkens stativ är tillverkat av slitstarkt, lackerat stål och har manuellt justerbara ben i fasta positioner mellan 740–995 mm. Du kan själv ställa in benen efter önskad höjd.

Visa produkten

Arbetsbänk 2000x800mm

Arbetsbord med skiva i ekparkett som tål hög belastning

Detta är en kraftig verkstadsbänk som är populär inom industrin och i verkstäder, lager och fabriker. Den tål belastning upp till 750 kg, är extra robust och stabil samt är förstärkt med stållist längs med bänkskivans framkant.

Arbetsbänkens underrede är gjort av lackerat stål. Det kan justeras manuellt i höjdled i fasta positioner mellan 740–995 mm. Du kan alltså anpassa höjden på bordet efter dina behov för att få en mer ergonomisk och bekväm arbetsställning.

Bänkskivan är tillverkad i ekparkett och har en slitstark, rejäl arbetsyta som lämpar sig väl för monteringsarbete och metallarbete.

Visa produkten

Arbetsbänk 1500x800mm

Arbetsbänk med underhållsfri och hållbar bordsskiva

En stabil arbetsbänk med bänkskiva i laminat. Bänkskivan har en hård och slät yta som är optimal för monteringsarbeten och packning. Den är reptålig, lätt att hålla ren och praktiskt taget underhållsfri.

Arbetsbordet kan höjas och sänkas manuellt mellan 720–900 mm, så att du kan arbeta i en bekvämare arbetsställning och arbetshöjd. Höjdjusteringen är steglös. Stativet är stabilt och tillverkat av slitstarkt, grålackerat stål för att klara påfrestningarna på verkstäder, lager och industri. Denna verkstadsbänk tål belastning upp till 400 kg.

Visa produkten

Arbetsbord 2400x750mm

Komplett arbetsbänk med lådor och verktygstavla

Denna populära arbetsbänk kommer med både lådor och verktygspanel för enkel och överskådlig förvaring av verktyg och smådelar.

Arbetsbänken har ett rejält och tåligt stålstativ med manuellt justerbara ben. Du kan ställa in benen i fasta positioner mellan 740–995 mm. Bänkskivan är tillverkad av härdad board som ger en slitstark arbetsyta, lämplig för lättare verkstads- och industrimiljöer.

Notera att denna verkstadsbänk har både en låsbar låda under bänkskivan och flera smådelslådor som monteras bredvid verktygstavlan.

Visa produkten

Komplett arbetsbänk 2000x800mm

Arbetsbänk av stål

När bara det tuffaste är tillräckligt bra är denna arbetsbänk med en extra tjock bänkskiva klädd i stål ett utmärkt val. Ytan tål spill från olika vätskor och är lätt att torka av och hålla ren. Det kraftiga underredet av lackerat stål har manuellt justerbara ben så att du får en ergonomisk arbetsställning.

Detta arbetsbord passar i tuffa miljöer, och tål en belastning upp till 750 kg.

Visa produkten

Arbetsbänk av stål

Arbetsbord med reptålig bänkskiva

Arbetsbordet har en bänkskiva i laminat som ger en reptålig och stabil arbetsyta. Bänkskivan är motståndskraftig mot fukt och är lätt att rengöra. Bordets stabila underrede och robusta bänkskiva tål tuffa miljöer och påfrestningar, vilket gör att den lämpar sig för exempelvis verkstäder, lager eller industrier.

Denna arbetsbänk tål belastning upp till 500 kg. Bordsbenen kan justeras manuellt i höjdled för att ge dig en bekväm arbetsställning.

Visa produkten

Arbetsbänk med reptålig bänkskiva

Elektrisk höj- och sänkbar arbetsbänk komplett med verktygsförvaring

Detta arbetsbord har både verktygspaneler och överhyllor och är perfekt för lättare monteringsarbeten, packning och emballering.

Det elektriskt höj- och sänkbara arbetsbordet låter dig enkelt justera arbetshöjden efter din längd för att du ska få en ergonomisk arbetsställning. Höjden är steglöst justerbar mellan 680–1180 mm, så att du kan växla mellan sittande och stående arbete. Den maximala belastningskapaciteten är 200 kg.

Visa produkten

Komplett höj- och sänkbart arbetsbord

Tips när du ska välja arbetsbänk

Förutom att arbetsbänken ska tåla påfrestningarna av det den ska användas till kan det vara klokt att fundera på om det, till exempel, är viktigt att ha en så ljudfri yta som möjligt, om bordsskivan ska tåla vassa kanter eller att den ska vara extra lätt att hålla ren.

Fundera igenom hur det bästa arbetsflödet ser ut för dig, så att du kan få en lösning som gör att du kan arbeta både snabbt och ergonomiskt.

Storleken på arbetsbänken måste också beaktas. Om du arbetar med stora föremål eller behöver plats för mycket utrustning på själva bänkskivan är det smart att ha en rymligare bänk, medan det är det är mer vettigt att välja ett mindre arbetsbord om utrymmet är begränsat.

Behöver du extra förvaringsutrymme kan du bygga på arbetsbänkarna med utrustning som verktygstavlor, hyllor och lådor samt en raskant för att förhindra att saker trillar ner bakom bordet.

Vill du ha hjälp med att hitta rätt arbetsbänk för dig? Kontakta oss gärna via telefon, mejl eller chatt!

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Vänta...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.