Cowabs egen produktion

Cowabs egen produktion


Visste du att vi på Cowab tillverkar en del av våra produkter helt själva? Vår verksamhet startade med just egentillverkade produkter, och tack vare fabriker och samarbetspartners kan vi fortsätta det arbetet än idag.

För att kunna redogöra för vad som egentligen menas med egen tillverkning ska vi först bena ut vad begreppet ”produktion” faktiskt innebär. Med produktion menas att en tjänst eller vara framställs av olika material som sedan levereras och säljs till en konsument. Just denna process är en del i Cowabs verksamhet, och vi kommer nu berätta lite mer om vår egen produktion av slitstarka och hållbara produkter.

Egen produktion

För vår del handlar egen tillverkning främst om stålprodukter och plåtprodukter – men även en del träprodukter. Fabrikerna jobbar med råvaror av metall för att tillverka produkter som ska hålla länge och stå pall för de arbetsuppgifter som väntar i krävande industrimiljöer. Vi försöker även att använda återvunna och förnyelsebara material om vi kan för att minska vår miljöpåverkan.

För oss är det även viktigt att produktionsprocessen och arbetet blir så effektivt och flexibelt som möjligt, därför ser vi till att nya tekniker och maskiner finns på plats. Dessutom är vi stolta över att fabrikerna är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001 för arbetsmiljö – och arbetet att upprätthålla den standarden görs ständigt.

| Läs också: 7 strategier för bättre lönsamhet på lagret » 

Tre fördelar med egen tillverkning

Det finns så klart många fördelar med egen produktion. Här har vi tagit ut tre fördelar som vi ser med att ha möjligheten att tillverka egna produkter.

1. Kontroll på processen

En fördel med att vi har egen tillverkning är att vi kan kontrollera hela kedjan i produktionsprocessen; från design och tillverkning till försäljning och leverans till våra kunder. Vi kan ha full koll på att råvarorna håller den kvalitet vi vill ha och att de kan användas till att framställa ändamålsanpassade produkter. Dessutom kan vi se till att kvalitetssäkra produkterna genom en mängd olika kvalitetskontroller.

2. Viktiga erfarenheter

En annan fördel vi ser genom att själv tillverka egna produkter och helhetslösningar är att vi får en bättre inblick och förståelse för hur det ser ut hos våra kunder och deras tillverkningsprocess. Den kunskapen är ovärderlig och är något vi tar med oss för att se vilka olika behov våra kunder kan ha på de produkter vi framställer. Och vi kan då hitta de bästa lösningarna för våra kunders räkning – erfarenheten och vår kompetens gör oss till en trovärdig partner.

3. Specialproduktion och skräddarsydda lösningar

Något som även kan ses som en fördel och som kompletterar den egna produktionen är de samarbeten vi har med andra leverantörer. Tack vare dessa samarbeten ökar chanserna att vi hittar produkter och lösningar som passar olika behov, arbetsuppgifter och arbetsflöden.

| Läs också: Konsekvenser av arbetsrelaterad stress – så kan den förebyggas » 

Ett axplock av egentillverkade produkter

Här kommer ett litet axplock av hållbara och slitstarka produkter som vi tillverkar själva och som lämnar vårt lager i en stadig takt. Det som är gemensamt för alla dessa produkter är att de ingår i serier med en mängd olika modeller och smarta tillbehör – för att du ska hitta en lösning som passar dig och ditt arbete.

Arbetsbänk med 4-lådig hurts

Detta arbetsbord med tillhörande lådhurts är ett praktexempel på vad vi tillverkar. Stryktåligt material och en robust design gör att arbetsbänken klarar industriella miljöer och den tuffa arbetsdagen på verkstaden och lagret. Hög maximal belastningskapacitet, slagtålig och slitstark arbetsyta som klarar oljor, kemikalier och vätskor samt en låsbar hurts för verktyg, redskap och andra grejer du behöver när du jobbar – bra va?

En annan bra grej är att du har fler varianter att välja mellan; du kanske hellre vill ha en bänkskiva i ekparkett eller en hurts med högre lådor? Här kan du se våra andra modeller.
Arbetsbänk
Arbetsbänk med panel

Verktygsbänk

Här kombinerar vi plåtprodukter och träprodukter för att skapa en arbetsbänk på hjul som också har gott om utrymme för förvaring av både verktyg och redskap. Verktygsbänkens stomme är tillverkad i stryktålig stålplåt och bänkskivan av slitstarkt högtryckslaminat – passar för de flesta industrier, verkstäder och lager. Även denna vagn finns i andra utföranden och modeller – här nedan ser du ett par av dem.

Förvaringsskåp med gaffeltunnlar

Detta förvaringsskåp har en gedigen konstruktion av helsvetsad stålplåt som står pall för det mesta! Plåten är pulverlacekrad för att ge en extra tålig finish – perfekt för krävande miljöer och arbetsplatser där det kan gå hett till. En väl genomtänkt funktion med just detta plåtskåp är gaffeltunnlarna som gör att du lätt kan flytta och ställa skåpet där du vill med hjälp av en gaffeltruck eller handstaplare, smart va?

Förvaringsskåp med gaffeltunnlar
Förvaringsskåp med gaffeltunnlar

Hyllställ

Med stabilitet och flexibilitet som ledord är detta hyllställ i stålplåt ett bra exempel på hur en lagerhylla ska se ut. Stabiliteten kommer både från materialet och designen med både ryggkryss och gavelkryss som håller hyllstället på plats.

Och flexibiliteten kommer från att hyllplanen är flyttbara för att passa det som ska förvaras och att du sedan kan bygga ut stålhyllan till ett större hyllsystem med påbyggnadssektioner, extra hyllplan, lådor samt avdelare och raskanter. Denna lagerhylla kan därför anpassas för att passa in hos en mängd olika verksamheter.

| Läs också: Checklistan för ett rent och säkert omklädningsrum » 

Idag består en betydande del av vårt sortiment av produkter vi själva tillverkar. Och utifrån våra kunders efterfrågan, vår erfarenhet och idéer från designavdelningen kan vi fortsätta utveckla vårt utbud av egentillverkade produkter – vilket vi ser fram emot! 

Har du frågor och funderingar om vår egen produktion eller om du har en förfrågan om specialprodukter är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst.

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Please wait...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.