Cowab – Så säkrar vi hållbarhet i 100 år till

Cowab – Så säkrar vi hållbarhet i 100 år till
Vår ambition är att sälja rätt produkt, till rätt kund och till rätt användningsområde. Så säkerställer vi lång hållbarhet.
Håkan, Country Manager Cowab

Du visste kanske inte att Cowab grundades redan 1933 av ingenjör Wernström, och att det då var ett tillverkande företag inom plåt och stålprodukter. Genom åren har vi alltid producerat och jobbat med att sälja produkter till arbetsplatsen, framförallt till tillverkningsföretag.

Under de snart 100 åren sedan uppstart har vi skaffat oss omfattande kunskap och kompetens runt produkter och inredning till verkstad och industri. Vi är idag en modern helhetsleverantör som förser våra kunder med kvalitativa möbler, inredningar, verktyg och utrustning i Sverige och Norge.

grejer-som-haller-2524x852.jpg

Vi ingår i en av Europas största koncerner inom branschen och har med det tillgång till bred kunskap, egen produktion och en välutvecklad logistikapparat. På så sätt kan vi snabbt anpassa oss till kunderna och deras behov så vi kan vara en pålitlig samarbetspartner.

Dialogen med kunderna har varit en kärnpunkt under alla dessa år för att kunna lära oss om behoven och kundernas utmaningar och hur dessa kan lösas på bästa möjliga sätt. 


Våra grejer håller

Det är ingen slump att den uppdaterade affärsidén handlar om grejer som håller. För Håkan har det länge varit viktigt att lägga fokus på hållbarhet och bra kvalitét.

- Hållbarhet för oss är ett flerdimensionellt begrepp. Vår ambition är att kunna kombinera ett hållbarhetsperspektiv inom lönsamhet, arbetsmiljö och klimatet. Vi ska därför säkerställa att vi säljer rätt produkt, till rätt kund och till rätt användningsområde för att säkerställa en lång livstid på produkten. Då minimera vi också returer, minskar skador i arbetsmiljön och skapar en hälsosam arbetsposition. 

- På Cowab pratar vi mycket om ”rätt kvalitet”. Vi lägger därför stor vikt och mycket tid på att lyssna in vad våra kunder ska utföra mer än vad de tänkt köpa. Vi kan då med kunskap och erfarenhet leda våra kunder rätt och rekommendera en produkt som uppfyller krav och behov långsiktigt. 

- I ett långsiktigt övervägande av vad man behöver borde man alltså inte bara se till att priset speglar kvalitén. Kompetens och arbetsmiljö är också viktiga aspekter.

Produktutveckling och kvalitetssäkring

Vi har en omfattande process när vi utvecklar och producerar nya produkter, den startar alltid med att ha brukaren av produkten i åtanke. I varje steg pratas det om kvalité så att vi kan leverera produkter vi är stolta över och som underlättar vardagens arbete för våra kunder under många år framöver.

- Trots våra gedigna processer och strikta kvalitetskontroller kan det ändå hända att saker går sönder, oavsett hur höga kvalitetsambitionerna för produkten är. Därför har vi också fokuserat mycket på att bygga upp kompetensen bland våra medarbetare, både i förhållande till kundernas behov men också den praktiska användningen av de produkter vi säljer.

- På detta sätt kan vi säkerställa en lång hållbarhet för produkten, minska antalet returer och minimera risken för skador på jobbet. Bra för ekonomin, klimatet och hälsan!

Rullcontainer
Rullcontainer
Lyftbordsvagn
Lyftbordsvagn
26 995:-

Många olika kunder

Cowab har en lång historia bakom sig. Väldigt många kunder inom verkstad och industri har på ett eller annat sätt haft med oss att göra. Det är det som gör jobbet så spännande säger Håkan.

- Det som egentligen är mest spännande med att verka i vår bransch är att vi får hjälpa många olika typer av kunder. Allt ifrån enmansföretag på lokala orten till stora internationella företag med tusentals anställda.

- Det är inte ovanligt att vi levererar produkter till småföretagen som senare köps av de riktigt stora företagen. Just denna kombination innebär att vi ständigt lär oss mer om kundernas behov. Det innebär att vi kan fortsätta att utveckla produkter och utrustning som löser både små och stora företags behov i framtiden.

Välkommen att Kontakta oss för att bli guidad till rätt utrustning för din verksamhet.

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Vänta...
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.