9 tips på hur du kan glädja en kollega


Om du ser fram emot att gå till jobbet blir det mycket trevligare och givande att vara där. Dessutom bidrar det till bättre hälsa och ökad effektivitet.

Ju lyckligare de anställda är, desto mer kreativa, innovativa och engagerade blir dem. De blir även mer benägna att stanna kvar i företaget, göra färre misstag och bidra till ökade vinster.

Mycket forskning har gjorts om vad som får oss att må bättre, en av de viktigaste sakerna är vår relation med andra. Att anstränga sig för att glädja en kollega hjälper till att göra dagen bättre för honom eller henne, det känns bra för dig, och dessutom är ett gott humör smittsamt.

| Läs också: 5 anledningar till varför du ska lyssna på musik på jobbet » 

1. Lägg en post-it-lapp på platsen till en kollega med snälla ord

Det är inte mycket som ska till och även om trevliga e-postmeddelanden alltid är uppskattade finns det något mer personligt med en handskriven lapp.

 

2. Prata med dina kollegor

Att prata bra om sina kollegor minskar stress, att visa tacksamhet ökar moralen och lyckan på arbetsplatsen. Om du hör en komplimang om någon - ge den vidare till personen i fråga!

 

3. Le

När du ler kan det minska stress hos dig själv och du blir på bättre humör. Ett leende är smittsamt och när man ler mot varandra på jobbet hjälper du till att både skapa en bra stämning på arbetsplatsen men också att hantera stress.

 

4. Var generös med komplimangerna

Att få positiv feedback för jobbet man gör eller hur du är som person kan verkligen göra dagen till det bättre. En studie från Walden University visade att en fördubbling av antalet anställda som fick positiv feedback på jobbet regelbundet resulterade i en effektivitetsökning på 24%, en minskning av frånvaron med 27% och en minskning med 10% av antalet som lämnade jobb.

 

5. Lek på jobbet

Det är inte okänt att det är bra för både kropp och huvud att ta några korta arbetspauser under dagen. Men visste du att det är extra bra att spendera tid på spel och lek? Förutom att bidra till en god atmosfär på jobbet, koncentrerar du dig bättre efter en spelsession. Därför kan du med gott samvete föreslå att introducera pingis, playstation, eller minigolf på arbetsplatsen.

 

6. Visa hänsyn

Fråga hur kollegan mår och erbjud dig att ta med en kopp kaffe om du ändå går förbi kaffemaskinen. Det kostar lite och betyder mycket.

 

7. Ge en hjälpande hand

Omsorg kan visas på många sätt, att erbjuda hjälp när en kollega har mycket att göra, verkar stressad eller uppgiven kan betyda mycket. Även om din kollega skulle säga nej, bara erbjuda att hjälpa till skapar en empatisk kultur på arbetsplatsen.

 

8. Starta en trevlig tradition

Ta initiativet till något som alla på jobbet kan glädjas av tillsammans. Oavsett om det är att ha en våffeldag en gång i månaden, fredagshumor via e-post, vinlotteri eller något annat - att ha det bra tillsammans bygger samhörighet.

 

9. Ta med snacks

Överraska dina kollegor med något gott att bita i - bonuspoäng om du har bakat eller gjort det själv.

| Läs också: Gör lagret redo för högsäsong - Planering och optimering » 

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.