Boosta energin på jobbet med dessa 4 tips

 

Du har nog någon gång känt att din energi börjar tryta när du sitter och arbetar, eller att du är omotiverad för att du har flera olika arbetsuppgifter i huvudet som du egentligen måste göra. Att boosta energin är viktigt av många anledningar; främst för att du ska må bra och sprida glädje kring dig men också för att vara pigg och positiv för att kunna prestera från din allra bästa sida. Här kommer fyra tips på hur du ska göra för att boosta energinivån:

 

| Läs också: Kastar du bort tid? Kom igång med effektiva möten  »

 

1. Positiv inställning

När du vaknar på morgonen så tänk på något som gör dig glad. En positiv inställning underlättar din kommande arbetsdag. Om du kommer till arbetet glad och positiv smittas det av till dina kollegor och ni sprider energi runt omkring er. Att sedan reflektera över arbetsdagen innan du går hem och ställa dig frågan ”vad har jag gjort bra idag?” kan göra underverk! Det kan vara allt ifrån ett bra skrivet mail eller att du har tagit tag i något jobbigt. Att tänka på något som du har gjort bra ger dig en positiv inställning när du går hem för dagen. Ge dig själv uppmuntring så får du extremt mycket energi! Med en positiv inställning får du och dina kollegor en härlig arbetsmiljö plus att du kommer kunna prestera från din allra bästa sida.

 

2. Rensa bort det tråkiga först

Börja dagen med att se över dina arbetsuppgifter, starta sedan med det som du anser är jobbigast och som tar mest energi från dig. När de arbetsuppgifterna är klara kan du se framåt och belöna dig själv med de roliga uppgifterna. Om du hela tiden skjuter upp krävande arbetsuppgifter får du en inre stress som du går och tänker på hela dagen. Att ha måsten liggandes i bakhuvudet tar mycket energi och du tappar enklare fokus. Så se till att bocka av de krävande uppgifterna först så kommer du spara massvis med energi.

 

3. Sluta multitaska

Tron om att man är som mest effektiv ju fler bollar man har i luften stämmer inte. Att göra flera olika saker samtidigt genererar en maxkapacitet på 70-80 %. Skiftar man mellan olika arbetsuppgifter tar det en stor del av hjärnkapaciteten. Studier visar att det tar i snitt 25% längre tid att slutföra en uppgift om man ofta blir avbruten. Därför är det viktigt att sätta upp mål och en deadline för de arbetsuppgifter du har, ju kortare tid du sätter desto mer fokuserad blir du. Så strukturera upp ditt arbete och lägg upp en plan för hur du ska genomföra dagen, så kommer du spara massvis med energi.

 

4. Ta en promenad och pauser

Att ta en kort promenad eller gå ut och få frisk luft får du mycket energi av, men även de korta pauserna är otroligt viktiga; till exempel när du ska ta en bensträckare, hämta kaffe eller byta några ord med en kollega. Arbetar du i ett högt temo utan att ta pauser blir tröttheten stor både under och efter arbetet. Tänk även på din andning under pauserna. Att ha kontroll över andningen bidrar till att stressnivån, blodtrycket och pulsen sänks. Med hjälp av promenader och pauser får du en ökad koncentrationsförmåga, kreativitet och ditt minne blir bättre. Så glöm inte att röra på dig, det är viktigare än vad du kanske tror.

 

| Läs också: Livsviktig sömn: 9 tips för att sova bättre »

 

Det är viktigt att må bra och har mycket energi för att orka hela arbetsdagen och bli så effektiv som möjligt. Om du följer dessa tips är du en bra bit på vägen!

Få våra bästa tips direkt till inkorgen

Få nya bloggartiklar med tips kring hur du kan effektivisera och säkra din verksamhet. Var samtidigt först med att få aktuella erbjudanden.
Ange e-postadress
Det är helt gratis att prenumerera och du kan när som helst avsluta prenumerationen genom länk i nyhetsbrevet.