Så packar och emballerar du snabbt och effektivt

Ett effektivt lager handlar inte bara om att ha rätt saker på rätt plats; det handlar också om att ha rätt utrustning för arbetet du ska göra. När det kommer till att plocka och packa ordrar och varor har vi på Cowab allt du behöver för att bli effektivare samtidigt som du skonar kroppen från tunga och slitsamma arbetsmoment.

Inför plockning

Det finns många sätt man kan inreda ett lager, men en sak har de alla gemensamt – hyllor! Olika typer av lagerhyllor och pallställ passar för förvaring av olika typer av föremål, gods och produkter.

Att plocka gods från hyllorna kan vara ett krävande arbete där kroppen får jobba hårt. För att underlätta den delen av arbetet har vi på Cowab ett stort utbud av olika lyfthjälpmedel och utrustning som gör att du kan jobba mer ergonomiskt och undvika en sliten kropp. Du undviker lätt tunga lyft med våra staplare och lyftbord, och att flytta varor från lagerhyllan till packstationen blir snabbt och smidigt med både rullcontainrar och plockvagnar.

Rullcontainer  fr. 1 950:-
Batteridriven handstaplare  34 195:-

Inför packning

När du hämtat alla produkter som ska skickas ska de packas eller emballeras så att de kommer till kunden utan skador. Emballering kan göras på många olika sätt, material och redskap. Det kan därför vara smart att automatisera det man kan för att dels spara tid, dels för att personalen ska undvika risken för förslitningsskador och liknande. 

Oavsett dina behov har vi en lösning för emballering som kommer passa din verksamhet! Hanterar ni stora packvolymer är en sträckfilmsmaskin ett utmärkt val. Hos oss hittar du både halvautomatiska och automatiska sträckfilmsmaskiner gör att du kan plasta in pallar och gods på ett kick – och med minimal kraftansträngning! Bandningsverktyg är också redskap som förenklar bandning och gör att arbetet går fortare. 

Det finns även andra sätt att optimera packningsarbetet och göra det mer ergonomiskt. Ett av dem är att se till att du har en komplett packningsstation med packbord, en avlastande ståmatta och ett smidigt lyftbord. Se även till att ha allt du behöver i arbetet nära till hands, till exempel rullställ för wellpapp eller bubbelplast, skärverktyg och rullbanor. Just en rullbana tillsammans med ett packbord med kulrullar och vår automatiska bandningsmaskin gör att du kan skapa ett bättre och snabbare arbetsflöde.

Rullbana
Rullbana  fr. 3 195:-
Packbord
Packbord  10 295:-

Tillbehör

Det finns en massa saker och material som behöver kompletteras med eller fyllas på med jämna mellanrum för att arbetet ska flyta på. Emballeringsmaterial som bubbelplast, wellpapp eller sträckfilm och tejp samt tejphållare är några exempel på sådant. Och för att det ska bli lätt att hitta det du söker efter har vi smidiga märkmaskiner, etikettskrivare och mycket mer.